“Een mooie thermische jas met Zaanse look”

Artikel delen

Eén van de meest opvallende nieuwbouwprojecten van de laatste jaren is ongetwijfeld Noordschebos in centrum Zaandam. Vooral dankzij de spraakmakende architectuur van Boparai en Soeters (supervisie) met de karakteristieke Zaanse houten geveltjes. Zo ook nieuwbouwwooncomplex Romanov. Voor de hoogwaardige gevelisolatie in combinatie met de Eternit sidings gevelbekleding is gebruik gemaakt van Isofinish, een gevelconcept waarbij dunne isolatieplaten van Recticel en Borgh regelbare gevelschroeven voor een doorlopende isolatieschil zorgen.

zaanse huizen

Benedikt van Roosmalen, Commercieel Directeur Recticel Insulation: “Het is een mooie thermische jas geworden. De crux bij zo’n project is de vraag hoe je een ononderbroken, hoogwaardige isolatie krijgt – zonder koudebruggen – en daarop op een slimme manier de gevelbekleding monteert. Zodat je een zeer stabiele gevel creëert, die ook nog eens duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Daarbij komt dat we met een brandklasse B-end use voldoen aan de wetgeving en de wens van de opdrachtgever. Niet voor niets is de keuze gevallen op het gevelconcept Isofinish, waarbij je per project en type gevelbekleding de meest geschikte Recticel isolatieplaat kiest en Borgh de juiste bevestigingsmethodiek aandraagt.”

Freek Nijhof van Borgh: “Bij dit project hebben wij Facafix gevelschroeven toegepast, met een zodanige lengte dat de gevel goed kan ventileren tussen de isolatie en de gevelbekleding die op een regelwerk is bevestigd. Wij bekijken en berekenen elk project op het Isofinish systeem, zodat het constructief en kostentechnisch een optimale uitkomst geeft. Het is tevens een eenvoudig en snel aan te brengen gevelconcept, waarbij natuurlijk wel de kennis en kunde om met dit systeem te werken belangrijk is. In dit geval lag het bij bouwer HSB Volendam en gevelspecialist De Baak projecten in vertrouwde handen, mede omdat we mensen extra hebben opgeleid in de verwerking van Isofinish. Zo hebben wij met z’n allen mogen bijgedragen aan dit bijzondere centrumbeeld van Zaandam.” Mede door de uitstekende toepasbaarheid bij panden met ‘Zaanse’ look wordt het Isofinish gevelsysteem bij steeds meer projecten in Noord-Holland ingezet.

Isofinish
https://isofinish.nl/hoe-werkt-het-isofinish-gevelmontagesysteem/