Veilig het dak op met een trappentoren

Artikel delen

Elke keer wanneer er werkzaamheden op het dak moeten plaatsvinden, rijst de vraag hoe de medewerkers daar veilig kunnen komen. Gert Huisman van EasyStairs: “Dan is een tijdelijke trappentoren een uitstekende optie. Omdat je veilig naar boven binnen de leuningen van de trappentoren omhoog kunt lopen, met het benodigde gereedschap bij je.”

traptorenEr wordt bij werken op het dak misschien gedacht aan de inzet van een hoogwerker, maar daar mag je niet uitstappen. Het opbouwen van een complete gevelsteiger kost veel tijd. “Daarom kiezen veel aannemers en installateurs voor onze trappentorens. Zowel in aluminium, die aan de gevel verankerd moet worden, als de stalen variant die zonder verankering geplaatst kan worden. Men kan de trappentorens huren of kopen en wij kunnen ze opbouwen.”

Er zijn vandaag de dag veel werkzaamheden op het dak, waaronder het aanbrengen van isolatie, zonnepanelen, aanbrengen en onderhoud van dakbedekking en installatietechnische werkzaamheden. Huisman: “Een trappentoren is zeer stabiel, heeft een hoge draagkracht en biedt maximale veiligheid bij toegang tot het dak. Onze systemen zijn verstelbaar in hoogte, met zigzag of parallel trappen en hebben aan twee kanten trapleuningen. De aluminium trappentoren wordt slim gefixeerd achter de dakrand. Dit laatste voorkomt schade aan de gevel, zeker bij sandwichgevels niet onbelangrijk! We reiken met onze aluminium trappentorens tot 14 meter, dus ook voor hallenbouw met hoogtes van 10 tot 12 meter is deze trapoplossing ideaal en betaalbaar. Moet het hoger dan adviseren wij een stalen trappentoren te plaatsen. En het is een duurzame oplossing: u heeft nog maar één trap nodig voor al uw projecten. U verspilt dus geen hout of staal meer aan het (ver)maken van een tijdelijke trap.”

EasyStairs BV
www.easystairs.nl