Een jacuzzi op een balkon installeren? Het kan!

Artikel delen

Een spa of jacuzzi thuis wordt steeds populairder. Niet iedereen heeft echter de ruimte om een spa in zijn of haar tuin te laten plaatsen en vaak is ook de badkamer niet geschikt. Veel mensen beschikken echter wel over een balkon, of kunnen een balkon laten plaatsen. Gelukkig kunnen spa’s ook op een balkon geplaatst worden.

jacuzzi

Wanneer uw klant graag een spa van Elite Wellness laat plaatsen, houd u daar natuurlijk graag rekening mee. Om ervoor te zorgen dat u weet waar u aan toe bent, leggen we u in dit artikel uit hoe het plaatsen van een jacuzzi op een balkon werkt.

Aandachtspunten

Een spa kan niet altijd op het balkon worden geplaatst. Een spa wordt namelijk al snel behoorlijk zwaar, er gaat gemakkelijk 750 liter water of meer in en dan loopt het gewicht snel op. Het balkon moet dit gewicht natuurlijk aankunnen. Wanneer u nog moet beginnen aan het bouwen van het balkon, kunt u natuurlijk gemakkelijk rekening houden met de wensen van uw klant en kunt u het balkon aanpassen op het benodigde gewicht.

Als het balkon al geplaatst is, wordt het een ander verhaal. Het is dan belangrijk dat u goed nagaat hoeveel gewicht het balkon kan dragen. Verder moet er gekeken worden of de afvoer van het balkon aangesloten is op het riool. Uw klant wilt natuurlijk ook graag het water van de spa een keer verversen. Als de afvoer niet is aangesloten op het riool, zijn hier ook weer oplossingen voor. Zo kan de spa leeggepompt worden door middel van een pomp. Er is dus heel veel mogelijk!

Soort spa voor op het balkon

Als uw klant graag een spa op zijn balkon wilt laten plaatsen, is het fijn als u weet te vertellen wat er mogelijk is. Een portable jacuzzi is de perfecte spa voor op het balkon. Deze spa’s zijn relatief klein en licht, daarbij zijn ze eenvoudig te verplaatsen. Portable jacuzzi’s hebben ook geen waterleiding nodig, want ze kunnen gemakkelijk met de tuinslang gevuld worden. Zo kan uw klant gemakkelijk genieten van een spa!

Kan de spa niet op het balkon?

Is het echt niet mogelijk om een spa op het balkon van uw klant te plaatsen? Dan kunt u ook altijd nog nagaan of het mogelijk is om de spa op het gezamenlijke dakterras te zetten. Natuurlijk moet er dan het een en ander met de buren geregeld worden, maar als men daar uit kan komen, kan uw klant alsnog veel plezier beleven aan de spa.