Balkonverankering binnen een kwartier

Artikel delen

Voor een nieuwbouwproject aan de Siriusstraat in Hoorn maakt Slokker Bouwgroep gebruik van de nieuwe achterafmontage-oplossing IQlick®. Dankzij dit nieuwe systeem kunnen de balkons binnen 15 minuten vanuit de kraan gemonteerd worden. Prefab, steigerloos en met Isokorf® thermische onderbreking.

Vrij uitkragende balkons zitten in het bouwproces vaak in de weg en de kans op beschadigingen en vervuiling van het schoonbeton is groot. De tijdige levering van het prefab beton is in de huidige bouwmarkt een extra risico. Montage van de balkons na de bouw van het casco lost deze problemen in één keer op.

Voor de nieuwe achterafmontage-oplossing heeft Schöck de bestaande Isokorf® KS voor bevestiging van staal aan beton aangepast. De ene zijde is voorzien van stekken die worden ingestort in het beton; de andere zijde is voorzien van draadeinden. Deze draadeinden worden bij de montage door een stalen contrablok gestoken en vervolgens met moeren vastgezet. De verankering kan overigens ook worden omgekeerd, waarbij de Isokorf® met de stekeinden in het balkon wordt ingestort en het stalen blok met de moeren in de vloer komt.

Voor achterafmontage is maatvoering een belangrijk item. Schöck doet daarvoor het voorstel om te werken met een montagemal op basis van een UNP met twee hoeklijnen, waarmee de positie van de verankering in de vloer maatvast kan worden ingestort. Door gebruik te maken van standaard staalprofielen met een slim gatenpatroon, is de mal herbruikbaar voor alle balkons. Bekijk de inbouwvideo op www.achterafmontage.nl.

Schöck
www.achterafmontage.nl