Verankeringsysteem biedt ruimte voor verspringende balkons

Artikel delen

Verspringende balkons in een gemetselde gevel geven een nieuw appartementencomplex aan de Lingedijk in Tiel een fraai aanzien. Voor de uitvoering van de bouw is deze combinatie echter lastig. Ontwikkelaar en bouwer KlokGroep en Multicom losten dit op met Isokorf® IQlick van Schöck, waarmee de balkons achteraf koudebrugvrij worden gemonteerd.

Balkons met verankeringssysteem van Schöck

KlokGroep ging vroegtijdig in overleg met A&A Beton en Schöck om een goede oplossing te zoeken, waarbij massieve betonbalkons in één arbeidsgang achteraf konden worden gemonteerd zonder onderstempeling.
De IQlick is in basis een Isokorf® element dat in tweeën is gedeeld. Bij de montage van de balkons worden de draadstangen van het ene deel gestoken in de montageplaat van het andere deel en vervolgens vastgezet met moeren. Het contradeel voor de moeren kan zowel in de vloer als in de balkonplaat worden ingestort. Voor de nieuwe achterafmontage-oplossing heeft Schöck de bestaande Isokorf® SK voor bevestiging van staal aan beton gemodificeerd.
De montage van de balkons gaat snel en eenvoudig. De twee delen van de Isokorf® IQlick vallen in elkaar zodat de balkons direct verticaal gefixeerd zijn. De hijskabels aan de gevelzijde kunnen daarna worden los gemaakt. De buitenzijde van de balkonplaat wordt met de kraan op de juiste hoogte gesteld, waarna de moeren worden aangedraaid.

Schöck
www.achterafmontage.nl