Transparant sieraad voor elk gebouw

Artikel delen

Transparantie en licht zijn belangrijke uitgangspunten bij het ontwerpen van woningen en gebouwen. Glazen balustrades passen daar perfect bij.  Ze bieden een onbelemmerd uitzicht op de omgeving en de luxe uitstraling maakt van elk balkon, vide, terras of trap, een waar sieraad.

Glazen balustrade

Met de veelzijdig inzetbare UNIQ profielen voor glasbalustrades is er voor iedere toepassing een eigen oplossing, zowel voor particulier gebruik als voor toepassingen in publieke gebouwen.  De UNIQ profielen zijn er in verschillende uitvoeringen, voor diverse lijnlasten en voor montage op of tegen de vloer.

Het 2Kn profiel is speciaal ontwikkeld voor hogere gebouwen, met name voor particuliere balkons op plaatsen waar windlasten maatgevend zijn. Door dit UNIQ profiel toe te passen kan er in veel gevallen dunner glas worden gebruikt, wat kostenbesparend werkt. Op de website zijn windtabellen te vinden, waarin voor elk profiel wordt aangegeven tot welke hoogte het kan worden toegepast.

De 3 Kn profielen voor top- of zijmontage zijn de sterkste profielen in het assortiment. Met een lijnlast die gaat tot 3 kN/m zijn het echte krachtpatsers en zijn ze geschikt voor toepassingen op plaatsen waar grote groepen mensen samenkomen, zoals stadions, sportgebouwen, bioscopen en theaters.

De UNIQ profielen zijn ook uitstekend geschikt voor windschermen. Voor een glazen afscheiding die niet bedoeld is als doorvalbeveiliging of een constructief doel heeft, kan het SB-OXS profiel worden toegepast: hetzelfde systeem, dezelfde strakke uitstraling maar kleiner van formaat en daardoor een bijna onopvallende en toch sterke basis voor een windscherm tot maximaal 90cm hoogte.

UNIQ 
www.uniq-balustrades.com/