‘Unieke’ nieuwe profielen voor glasbalustrades

Artikel delen

UNIQ presenteert een nieuwe generatie profielen voor glasbalustrades. “De inklemming van het glas zonder keggen en rubbers, de verstelbaarheid van de profielen en de eenvoudige montage zijn unieke en slimme eigenschappen die tijd én geld besparen,” aldus de fabrikant. “UNIQ heeft voor elke situatie het juiste profiel. Voor montage naast of op de vloer, voor afgewerkte of onafgewerkte vloeren van beton, staal of hout, in binnen- en buitensituaties.”

 

Naast constructieve ankers worden de profielen gemonteerd met een tweede rij stelankers waardoor het waterpas kan worden gesteld. Doordat het binnenwerk van het profiel haaks is zal het glas recht staan. Het glas wordt met de gepatenteerde klemstrip volledig en gelijkmatig ingeklemd, waardoor hoge piekspanningen worden vermeden. Met de stel/borgboutjes van de klemstrip kunnen tevens kleine afwijkingen in de stand van het glas of dikteverschillen in het glas opgevangen worden.

UNIQ staat voor een veilige balustrade. De klemstrip kan niet lostrillen, zoals dat bij keggen wel kan gebeuren. Bovendien zijn profielen met kamers sterker en stijver dan conventionele. Ontsierende en kwetsbare rubbers aan weerszijden van het glas ontbreken. Het geheel wordt afgewerkt met aluminium lijsten, waardoor het lijkt alsof het glas rechtstreeks uit de vloer komt. Leuningen in vele modellen, maten en uitvoeringen completeren de UNIQ-balustrades. Zo ontstaat een mooi geheel, dat perfect past in iedere bouwstijl.

De systemen voldoen aan het Bouwbesluit en zijn gecertificeerd. Tevens zijn alle profielen beschikbaar als BIM model. De profielen zijn al toegepast bij diverse kleine en grote projecten. Wordt uw project het volgende?

UNIQ
www.uniq-balustrades.com