Veelzijdige glasbalustrades en windschermen

Artikel delen

Tegenwoordig zijn glazen balustrades niet meer weg te denken bij bouwprojecten, of het nu gaat om een balkon, dakterras of vide. Bij het ontwerpen van woningen zijn transparantie en licht steeds belangrijker geworden. Het uitgebreide pakket UNIQ profielen voor glasbalustrades sluit aan op deze groeiende wensen uit de bouwsector. Daarnaast zijn ze veelzijdig inzetbaar.

Er is voor iedere toepassing een eigen oplossing, zowel voor particulier gebruik als voor toepassingen in publieke gebouwen.  De UNIQ SB-A3 profielen voor zijmontage en de UNIQ SB-O3 profielen voor topmontage zijn de sterkste profielen in het assortiment. Met een lijnlast die gaat tot 3 kN/m zijn het echte krachtpatsers en zijn ze geschikt voor toepassingen op plaatsen waar grote groepen mensen samenkomen, zoals sportgebouwen, bioscopen en theaters. Voor profielen uit de SB-O en SB-A serie zijn diverse afwerklijsten en covers beschikbaar, zoals een set covers waarmee de profielen kunnen worden weggewerkt achter plaatmateriaal van 3, 12 of 20 mm.

ballustrade

De UNIQ profielen zijn ook geschikt om windschermen mee te creëren. Voor een glazen afscheiding die niet bedoeld is als doorvalbeveiliging of een constructief doel heeft, kan het SB-OXS profiel worden toegepast. Dit is hetzelfde systeem met een strakke uitstraling maar kleiner van formaat. Daardoor is het een bijna onopvallende en toch sterke basis voor een windscherm tot maximaal 90 cm hoogte. De SB-O en SB-OS profielen kunnen gebruikt worden voor hogere schermen zoals in de tuin of langs het terras, sommige zelfs tot een hoogte van 180 cm.

IMS Nederland B.V.
www.uniq-balustrades.com