Kleurloze diepgrondering

Artikel delen

Omnicol is bij veel vakprofessionals bekend van de tegellijmen, voegmiddelen, egalisatiemortels en kitten. Maar de stukadoor kan er naast de bekende Omnicol cementgebonden stucmortels ook terecht voor de bijpassende stucprimers. Voordeel is niet alleen one-stop-shopping, maar ook het systeemdenken, waarbij alle producten optimaal op elkaar zijn afgestemd. In dit artikel belichten we de kleurloze diepgrondering B2 MULTI omnibind.

plafond schilder

De hoeveelheid en diversiteit aan producten en merken voor de afbouw is duizelingwekkend: je ziet door de bomen het bos niet meer. Omnicol heeft gelukkig een overzichtelijk, volledig en krachtig pakket voor de tegelzetter en sinds kort ook voor de stukadoor! Denk aan tegellijmen, voegmiddelen, egalisatiemortels, kitten en ook cementgebonden stucmortels. Daar zijn nu vier nieuwe bijpassende stucprimers aan toegevoegd:

  • B2 MULTI: universele diepgrondering, die toepasbaar is op een grote variëteit aan ondergronden.
  • FIX+R: sneldrogend en ook als toeslagmiddel te gebruiken voor verbetering van cement- en kalkmortels.
  • GRIP: ideaal voor stucwerk op bestaand tegelwerk en beton.
  • ZV: zuigkrachtverlagende primer voor sterk zuigende ondergrond, die tevens verdunbaar is.

B2 MULTI omnibind

De B2 MULTI omnibind is een hechtingsbevorderende en zuigkrachtverlagende diepgrondeer voor gebruik als voorbehandeling onder cement-, kalk-, en gipspleisterlagen. Deze universele diepgrondeer wordt eveneens gebruikt om de zuiging te verminderen en anderzijds de hechting te verbeteren en is zéér geschikt voor plafondtoepassingen. Doordat het kleurloos is, wordt kans op doorschijnen bij dunne gipspleisterlagen vermeden.

producten

Vooral alle ondergronden

De diepgrondeer is zeer universeel toepasbaar. Deze is geschikt voor niet zuigende-, gladde-, gesloten-, poreuze-, sterk en onregelmatig zuigende ondergronden en voor het vastzetten van oude afzandende ondergronden en krijtende oude muurverflagen.
De diepgrondeer wordt aangebracht met een geschikt spuitapparaat, roller, blokkwast of borstel. In de meeste gevallen is één bewerking voldoende. Bij sterk verweerde en zuigende ondergronden moet een tweede bewerking worden uitgevoerd, nat in nat, totdat de noodzakelijke verzadiging van de ondergrond is bereikt.

Groen ondernemen

Omnicol helpt je ook om duurzaam te werken. Steeds meer opdrachtgevers stellen hoge eisen aan de duurzaamheid van projecten. B2 MULTI omnibind is een alkalibestendige, nagenoeg onverzeepbare kunstharsdispersie op waterbasis met zeer fijne deeltjesgrootte. Het product is zeer emissiearm en voldoet aan GEV-EMICODE® EC 1PLUS. Het reukarme product wordt geleverd in recycleerbare kunststof cans met een inhoud van 1, 3 of 10 liter of in recycleerbare kunststof emmers met een netto inhoud van 15 liter met schenktuit.

Omnicol