Nulenergie-woonhuis in Californië

Artikel delen

Het passiefhuis Los Angeles Plus is een voorloperproject voor energie-efficiënt bouwen in Los Angeles County, een paradepaard voor de passiefhuisstandaard.

tuin

Dit woonhuis werd door Paravant Architects in Culver City gebouwd, om de voordelen en het technologische overwicht van de Duitse passiefhuisstandaard te laten zien. Dankzij een hoogefficiënte gebouwomhulzing met intelligente energietechniek en een aangepaste zonweringsoplossing geldt het gebouw als Zero Net Energy (ZNE)-huis. Dit nulenergie-gebouw produceert zijn eigen stroom door middel van een 5,4 kW pv-systeem op het dak.
Het concept is gebaseerd op drie principes: ten eerste een gebouw-omhulzing met een luchtdichte constructie zonder warmtebruggen, ten tweede de optimalisering van energiewinning door architectuur en toepassing van bestanddelen met hoge prestatie, en ten derde het gebruik van efficiënte systemen die deze constructie ondersteunen. Daardoor krijgt men gebouwen bouwen die praktisch geen energie verbruiken.

Door toepassing van Warema buitenjaloezieën worden de grote glasoppervlakken van het PHLA+ effectief beschaduwd en wordt het opwarmen van de woonruimtes in de zomer voorkomen. De buitenjaloezieën reduceren UV-straling, hitte en verblinding, en houden het huis koel en comfortabel. Ze garanderen ook een goede doorkijk naar buiten, zonder verblinding te veroorzaken. De horizontale lamellen worden volautomatisch in overeenstemming met de stand van de zon gekanteld. Deze zijn uitgerust met een speciale besturing, de WAREMA climatronic®, waarmee in de loop van de dag voor de zonafhankelijke lamellenhoek wordt gezorgd, reduceren de jaloezieën zowel de koelbelasting in de zomer, als de verwarmingsenergie in de winter, en ondersteunen zo de energiebalans van het huis.

WAREMA International GmbH
www.warema.nl