Zijinstromers aan werk helpen: intensief contact met veel voldoening

Artikel delen

De bouwsector schreeuwt om goede vakmensen. Dankzij de leerwerktrajecten van Opstap vinden steeds meer zij-instromers werk in de bouw, vertellen Nelleke Wesseler en Anne Boswinkel van het regiokantoor van Opstap Personeelsdiensten in Enschede.

mannen aan het werk

Zo hebben ze Arjan Schuurman (op de rechterfoto) en Swen Harkink (linkerfoto) aan een vaste baan geholpen in de bouw. “Arjan kwam in 2018 bij ons”, vertelt Anne Boswinkel. “Hij was als 49-jarige in de WW beland, nadat hij jarenlang bij een markeringsbedrijf had gewerkt met zeer wisselende werktijden. Schilder worden zag hij wel zitten. Na 10 weken praktische scholing bij De Schildersvakopleiding in Hengelo, liep hij 3 weken stage bij Schildersbedrijf De Koning. Inmiddels werkt hij daar ruim 3 jaar. ”Arjan is heel tevreden: het werk als schilder is veel relaxter qua werktijden. Ik voel mij op mijn plek bij Opstap.”

Opstap helpt ook jongere vakmensen aan werk. Nelleke Wesseler: “Neem de 21-jarige Swen Harkink. Zijn hart lag bij het restaureren van monumentale gebouwen. Daarvoor moest hij een opleiding niveau 4 volgen bij Stichting RIBO in Hengelo. Toen dat uiteindelijk niet doorging hebben we een plek voor hem kunnen vinden bij Aannemingsbedrijf Weijermars. Daar kreeg hij de kans om zich verder te ontwikkelen. Begin 2020 is hij daar begonnen en er was gelijk een goede klik. Na deze bouwvak krijgt hij daar uiteindelijk een vast contract”. Swen is blij dat het via Opstap allemaal goed is gekomen. “De intentie is om verder te leren en ooit nog niveau 4 te halen”, aldus Swen.

Opstap Personeelsdiensten
www.opstapnaarwerk.nl