Flexibel en stofvrij werken met snoerloze diamantsnijder

Artikel delen

Groot formaat tegels snijden of sleuven maken in bakstenen is voor Makita’s diamantsnijder op accu DCC500 geen probleem. Het is ook gezond werk, want er is een uitvoering met stofzuigaansluiting voor droog snijden en een uitvoering met watertankje voor nat snijden. De 18V LXT accu geeft hem langdurig voldoende snijkracht.

diamantsnijderDe diamantsnijder DCC500 op accu is door het ontbrekende snoer ideaal voor het uit de losse pols snijden van steenachtige materialen, bijna ongeacht waar die zich bevinden. Met behulp van de optioneel verkrijgbare adapter past hij op de geleiderail van Makita en zijn er dus ook strakke lange zaagsnedes mee te maken. Vooral handig bij het snijden van grootformaat tegels. Om snel, nauwkeurig en veilig te kunnen werken beschikt de diamantsnijder over Automatic torque Drive Technology (ADT), waarbij de machine de weerstand elektronisch aanpast om zo de snijsnelheid en het koppel van kracht te behouden.

Uitvoeringen voor droog en nat werk

Met de diamantsnijder is het gezond en veilig werken, doordat zowel in stofbestrijding is voorzien bij droog als bij nat snijwerk. De DCC500 is bedoeld voor droog gebruik met een maximale snijdiepte van 40 mm. Deze machine is voorzien van een 360 graden draaibare stofzuigaansluiting, waarop ook een traditionele stofzak past. Het Auto-start Wireless System (AWS) zorgt voor de draadloze communicatie tussen accu machine en accu stofzuiger, zodat de stofafzuiging in werking treedt zodra de diamantsnijder wordt aangezet.
Uitvoering DCC501 is bedoeld voor nat snijwerk. Daarvoor heeft hij een speciale adapter waarop een watertankje van 500 ml kan worden geplaatst. Hierdoor kan deze accumachine nog flexibeler worden ingezet, want er is geen losstaande stofzuiger nodig.

Ook geschikt voor gebruik in buitenlucht

Door het gebruik van eXtreme Protection Technology (XPT) is de diamantsnijder beter beschermd tegen het binnendringen van stof en vocht en daardoor geschikt voor buitengebruik. De DCC500 kan tot 45 graden in verstek worden gesteld en heeft dan een maximale snijdiepte van 27 mm. De LED-verlichting zorgt voor beter zicht op het werkstuk of in slecht verlichte ruimten. De diamantsnijder maakt gebruikt van een zaagblad met diameter 125 mm, asgat van 20 mm en bladdikte van 1,0 – 2,2 mm.
De 18 V Diamantsnijder wordt geleverd in Mbox met 2 stuks 5,0 Ah accu plus lader (DCC500RTJ) of in een Mbox zonder accu’s en lader (DCC500ZJ).