Afdichtingsproducten voor prefab bouwelementen

Artikel delen

Het afdichten van bouwelementen wordt steeds meer verplaatst van de bouwplaats naar de fabriek. Met Dichtgarant biedt Celdex alle essentiële bouwstenen om tot de gewenste prestaties te komen op het gebied van luchtdicht bouwen.

De termen industrialisatie en prefab zijn niet meer weg te denken in de bouw. Ze worden gezien als oplossing voor het woningbouwtekort. Om tijd en kosten te besparen vindt de productie van bouwelementen steeds meer plaats in de fabriek en wordt ondertussen op de bouw gestart met de fundering.

De oplossingen van Celdex zijn zorgvuldig tot stand gekomen en producten worden uitvoerig extern getest. De ‘droge’ afdichtingsproducten zijn uitermate geschikt om prefab in de fabriek  te monteren/toe te passen, waardoor kritische aansluitdetails tijdens het plaatsen van de elementen nog maar minimale aandacht nodig hebben. Er worden diverse schuimbanden geproduceerd, die in de beton- of timmerfabriek zijn aan te brengen. Een zorgvuldig geselecteerde zelfklever garandeert dat de schuimbanden ook tijdens het transport en de montage goed blijven zitten, zodat  het band ook in de toepassing goed functioneert. Dankzij een low friction toplaag kan het schuimband bovendien niet opstropen wanneer de elementen langs elkaar schuren.
Een ander belangrijk onderdeel van Dichtgarant is kennisoverdracht en kwaliteitsborging. Celdex geeft passend advies over de best passende afdichtingsproducten, controleert dit op locatie en legt dit zorgvuldig vast in een kwaliteitsborgingsrapportage. Zo kan de klant de bouwprocessen tijdens en na  het project bijsturen.

Celdex
celdex.nl