Hoogste antislipklasse voorkomt uitglijden en letsel

Artikel delen

Om uitglijden en letsel in badkamers te voorkomen heeft Bette het antislip verder ontwikkeld. De nieuwe oppervlaktebehandeling voldoet aan de hoogste norm: slipklasse C van DIN 51097. De nieuwe antislipbehandeling heet BetteAntislip Sense en kan als optie worden toegepast bij de baden, douchevloeren en douchebakken in glanskleuren.

© Bette. Douchevloer met BetteAntislip Sense: de beste bescherming tegen uitglijden en letsel.

Het nieuwe antislip heeft geen effect op de esthetiek van het glazuur, het is niet zichtbaar, niet voelbaar en het verhoogt de hygiëne. Want vuil en ziektekiemen hechten zich niet op het glazuur en de niet altijd even mooie en onhygiënische douchematten zijn nu verleden tijd.

Om het antislip effect te realiseren behandelt Bette het oppervlak met de fijnste keramiek deeltjes in micrometer omvang. Deze gaan een duurzame verbinding aan met het glazuur en zijn voor het oog niet zichtbaar en eveneens niet voelbaar. Daardoor behouden de baden en douchevloeren hun glansrijke kleuren, hun fraaie esthetiek en aangename haptiek. Bovendien heeft het antislip een extreme weerstandbestendigheid en kan gerust met de gebruikelijke reinigingsproducten voor badkamers worden gereinigd.

Verhoogt hygiëne

Douchematten zijn vervaardigd van een poreus materiaal, dat een voedingsbodem is voor vuilaanhechting, schimmel en ziektekiemen. Ze zijn over het algemeen ook niet eenvoudig te reinigen. Dankzij BetteAntislip Sense zijn douchematten verleden tijd, het is esthetischer en uitglijden wordt voorkomen. Bovendien hechten zich geen vuil en ziektekiemen op het duurzame geglazuurde titaanstaal, dat is voorzien van de antislip.

© Bette. Als eerste en enige voldoet Bette met BetteAntislip Sense aan de hoogste norm: slipklasse C van DIN 51097. Als bad als douche wordt gebruikt voorkomt BetteAntislip Sense uitglijden en letsel. Smoezelige douchematten zijn verleden tijd.

Als eerste met slipklasse C

Bij DIN 51097 is de slipklasse A, B of C van kracht. Deze waarden staan voor slip-risico’s in verschillende ruimten. Hoe hoger de klasse, hoe meer er gedaan moet worden om de slipweerstand van de antislipcoating te bevorderen. Bette is er als eerste fabrikant in geslaagd een antislip te ontwikkelen die voldoet aan de hoogste normering, slipklasse C van DIN 51097.

De slipveiligheid is door LGA Bautechnik GmbH in Nürnberg getest en gecertificeerd. Deze test is uitgevoerd op een proefband die voorzien is van een met zeep ingesmeerd douchevlak met BetteAntislip Sense. Bij de proefband kan de hellinghoek worden gevarieerd. Bij een hoek van 26 graden begon de proefpersoon te glijden. Dit betekent dat BetteAntislip Sense ruimschoots voldoet aan de norm van 24 graden van slipklasse C. Zou het uitglijden bij 18 graden plaatsvinden dan komt dit overeen met slipklasse B, bij 12 graden met slipklasse A.

 

Bette GmbH & Co. KG NL
www.my-bettte.com