Mobiele accu-cirkel- en afkortzaag: compact en toch sterk

Artikel delen

Dik materiaal nauwkeurig zagen, flexibel op iedere locatie: de 18 Volt accu-cirkelzaag KS 18 LTX 66 BL is een uitbreiding van het cirkelzaagprogramma van Metabo met wederom een accu-machine. Geschikt voor talrijke toepassingen in de professionele houtbewerking.

Mobiele accu-cirkel- en afkortzaag: compact en toch sterk

Dik materiaal nauwkeurig zagen, flexibel op iedere locatie: de 18 Volt accu-cirkelzaag KS 18 LTX 66 BL is een uitbreiding van het cirkelzaagprogramma van Metabo met wederom een accu-machine. De zaag heeft een maximale zaagdiepte van 66 mm – en dat bij een bijzonder compacte uitvoering, want het formaat en gewicht van de KS 18 LTX 66 BL zijn vergelijkbaar met die van een cirkelzaag met een zaagdiepte tot 55 mm.

Veelzijdig toepasbaar

De accu-cirkelzaag is heel geschikt voor talrijke toepassingen in de professionele houtbewerking, zoals formaatzaagsneden in platen of zaagsneden in de lengte of overdwars in massief hout. Maar ook verstekzaagsneden zijn met deze precieze zaag mogelijk. De KS 18 LTX 66 BL is bovendien compatibel met het nieuwe Metabo afkortzaagsysteem KFS en biedt zo nog meer toepassingsmogelijkheden: “Door het nieuwe railsysteem verandert de accu-cirkelzaag heel eenvoudig in een mobiele afkortzaag, voor exacte afkortzaagsneden onder een hoek, op plaatsen waar een stationaire afkortzaag niet bij kan,” vertelt Knauß. De cirkelzaag is ook koppelbaar met het geleiderailsysteem FS van Metabo evenals met geleiderails van de meeste andere merken en kan daardoor overal exact worden geleid. Bovendien wordt er een parallelgeleider meegeleverd. Omdat de smalle motorbehuizing niet over de bodemplaat van de zaag uitsteekt, kan deze ook aan de linkerkant van de machine als aanslag worden gebruikt. De KS 18 LTX 66 BL is als verschillende sets naar keuze verkrijgbaar in een metaBOX of een doos. Behalve de parallelgeleider en stofzak wordt standaard het zaagblad ‘cordless cut wood-classic’ meegeleverd.

Metabo
www.metabo.com