Soepel vlechten van vloerverwarmingsbuizen, elektrabuizen en betonijzer

Artikel delen

Komend najaar wordt de derde generatie FIVEA vlechtmachines op de Nederlandse markt geïntroduceerd door importeur TTCOM-EUROPE. De 2022 FIVEA RT 308-E beschikt over een koolborstelloze motor. Eigenaar/directeur Jan Hilbrink: “Het is een onzichtbare vernieuwing van de succesvolle tweede generatie FIVEA, de RT 308-C, waarmee de vloerverwarmingsinstallateur en ijzervlechter soepel kunnen werken. De machine is licht van gewicht, werkt stil, gebruikt minder draad en is aanzienlijk goedkoper dan concurrerende machines.”

De voordelen van deze vlechtmachine – en met name het handzame en efficiënte gebruik door de vakman – zijn een direct gevolg van de technische expertise binnen de importeur. “Wij gebruiken de ervaringen van onze klanten en het onderhoudswerk aan alle merken vlechtmachines om de fabrikant te assisteren in diens productontwikkeling. Waar de eerste automatische accu vlechtmachine 25 jaar geleden een lompe, zware en kostbare machine was met 245 onderdelen, daar hebben wij een lichtgewicht machine met slechts 45 onderdelen gemaakt, met één motor, één sensor, kleine lichtgewicht accu en kleinere draadrollen. Resultaat: een compacte behuizing en een gewichtsvermindering van 70%.”

vlechtmachine

Door de voordelen en lage prijs werd deze machine ook aantrekkelijk voor de installateur. Met de speciale vloerverwarmingsbek kan men vloerverwarmingsbuizen vlechten zonder de mat met de hand op te tillen. Of elektrabuizen vlechten. Dit bespaart 1 man op het werk. Uiteraard is de machine geschikt om betonijzer aan elkaar te vlechten.

Conform de wens uit de markt heeft de vlechtmachine een motor die snel werkt, voor- en achteruit kan draaien en het vlechtdraad goed aantrekt. Hilbrink: “En nu dus de koolborstelloze motor. We verkopen FIVEA inmiddels tien jaar in verschillende Europese landen en daarom hebben wij jubileumacties. Kijk op onze website.”

TTCOM-Europe
www.ttcom.nl