Punt bek op vlechtmachine levert profijt op voor installateur

Artikel delen

“Een kleine uitvinding zorgt voor groot voordeel voor iedere vloerverwarmingsinstallateur. Acht jaar geleden werd voor de FIVEA RT 308-B en RT 308-C vlechtmachines een speciale vloerverwarmingsbek (punt bek) ontwikkeld. Die zorgt voor veel gemak tijdens het werk en levert financieel voordeel op omdat je het installeren van vloerverwarming met één man kunt doen,” benadrukt eigenaar/directeur Jan Hilbrink van leverancier TTCOM-EUROPE.

“Deze aanpassing is indertijd ontwikkeld op verzoek van installateurs en geïntroduceerd op de VSK beurs van 2014. Anno 2021 wordt liefst 95% van de FIVEA automatische accu vlechtmachines met deze bekaanpassing geleverd. Omdat iedere vloerverwarming installateur er direct profijt van heeft.”

De uitvinding levert namelijk drie grote voordelen op:

  1. Besparing in tijd en geld omdat één man het werk van twee man kan doen.
  2. De verlengstok kan volop worden ingezet.
  3. De levensduur van de machinebek wordt verhoogd.

Hilbrink legt de voordelen uit: “Door gebruik van de punt bek is maar één hand nodig om te vlechten. De andere hand kan de vloerverwarmingsbuis van de rol trekken en leiden. Dit werd voorheen door de tweede man gedaan. De verlengstok aan de vlechtmachine is ontwikkeld om staande te kunnen vlechten. Zonder de punt bek aan de machine was het niet mogelijk om het net met de vloerverwarmingsbuis op te tillen; met de punt bek werd de verlengstok een verkoopsucces. Tot slot zie je dat de levensduur van de bek enorm wordt verlengd; vervanging door slijtage komt zelden voor.”

“Wij verkopen FIVEA inmiddels tien jaar in verschillende Europese landen en daarom zijn er jubileumacties. Kijk op onze website”, aldus Hilbrink.

TTCOM-Europe
www.ttcom.nl