“We zijn niet allemaal krachtpatsers; daarom een lichte vlechtmachine”

Artikel delen

Vanwege een aantal redenen zijn bedrijven in de bouw sinds 1996 FIVEA vlechtmachines gaan kopen, weet Jan Hilbrink, eigenaar/directeur van importeur TTCOM-EUROPE. “De arbodiensten adviseerden machinaal vlechten in plaats van met de hand knopen. Er verschenen diverse machines op de Nederlandse markt. Maar als je 6 tot 8 uur met een ‘grote machine’ van pakweg 3,5 kg moet werken, wordt dit zwaar in de loop van de dag. Daarom kozen veel bedrijven voor de snelle, stille en lichte FIVEA RT 308-B. Met slechts 1,2 kg is het voor iedereen plezierig werken; niet alleen voor die krachtpatsers.”

De FIVEA RT 308-B woog bij zijn introductie – inclusief accu en rol draad van 110 meter -slechts 1,18 kg. Tegenwoordig zijn de schuifaccu’s met Samsung-cellen wel iets zwaarder dan de mini insteekaccu’s van weleer. Doch een rol vlechtdraad bevat nu 10 meter minder draad, waardoor het gunstige gewicht van die 1,2 kg inclusief accu en rol vlechtdraad blijft bestaan.

Daarnaast bewijst de compacte vlechtmachine zich in kleinere ruimtes, waar de grote, zware machines niet kunnen worden gebruikt. “De FIVEA RT 308-B werkt snel en stil en is aanzienlijk goedkoper in aanschaf dan concurrerende machines. Ook in het gebruik zijn de kosten laag, want deze machine gebruikt aanzienlijk minder vlechtdraad. Volgend jaar verschijnt de derde generatie FIVEA-vlechtmachines op de Nederlandse markt: de FIVEA RT 308-E beschikt over een koolborstelloze motor, een belangrijke vernieuwing die het werken nog betrouwbaarder maakt.”

Hilbrink: “Er is inmiddels sprake van een brede inzet van deze vlechtmachines. Behalve door vloerverwarmingsinstallateurs en ijzervlechters wordt de machine veel gebruikt door (prefab) bouwbedrijven, bedrijven die funderingen aanleggen en specialisten in kelders en drijvende bakken voor woonboten. Wij verkopen FIVEA inmiddels tien jaar in verschillende Europese landen en daarom zijn er jubileumacties. Kijk op onze website.”

TTCOM-Europe
www.ttcom.nl