Alape viert 125-jarig jubileum

Artikel delen

Alape blikt in 2021 terug op 125 jaar innovatie in de sanitaire ruimte. Alles begon in Saksen, Penig, waar Adolf Lamprecht in 1896 een bedrijf voor geëmailleerde producten oprichtte en zijn naam eraan verleende: Alape bestaat uit de A voor Adolf; LA voor Lamprecht en PE voor Penig. Momenteel produceert de onderneming inmiddels gevestigd in Goslar, waskommen en wastafels uit geglazuurd staal en talloze andere producten voor de badkamer.

gootsteen

De klassieke uitstortgootsteen, die al in de jaren 1930 door Alape werd geproduceerd, wordt nog steeds wereldwijd gebruikt, en geldt tot op de dag van vandaag als een bestseller.

Onder het motto ‘Embracing Water for 125 Years’ viert Alape tijdens het jubileum de speciale verbinding tussen het bijzondere materiaal en water. In de 125 jaar ontwikkelde de onderneming zich van een producent voor huishoudelijke producten tot een fabrikant van hoogwaardige waskommen en wastafels. Sinds 1896 ligt geglazuurd staal aan de basis van alle Alape-producten. Sinds 1954 is de onderneming gevestigd in Goslar, Nedersaksen, waar verder geïnvesteerd zal worden.

De geschiedenis van Alape kenmerkt zich door belangrijke innovaties, die het badkamerinterieur aanzienlijk beïnvloed hebben. Door de uitvinding van EW3 heeft het bedrijf in 1970 wereldwijd de eerste inbouwwaskom op de markt gelanceerd. Ook de schotelvormige waskom, die met designpartner Busalt in 1997 werd ontwikkeld, bewees dat het bedrijf met het materiaal ‘geglazuurd staal’ innovatieve producten kan creëren.

Uitstortgootsteen

De uitstortgootsteen, die al in de jaren 1930 door Alape werd geproduceerd, wordt nog steeds over de hele wereld gebruikt en is tot op de dag van vandaag een bestseller. De jarenlange samenwerking met sieger design heeft geresulteerd in het bekroonde industriële wastafelmeubel ‘Steel19’ (2019), waarvan de moderne uitstraling zich verhoudt tot de charme van de uitstortgootsteen. Recent toonde Alape zijn expertise inzake vormgeving met de series ‘Aqua’ en ‘Terra’. Ook de komende jaren zijn bijzondere producten te verwachten.

Jubileum

Alape laat zich al van meet af aan inspireren door water, dat het dagelijkse en intieme reinigingsritueel in de badkamer begeleidt. Geglazuurd staal dient al 125 jaar als vormgever van dit kostbare element en wordt daarom steeds opnieuw gevierd. Deze speciale connectie komt ook in het Alape logo terug: de halve cirkel staat symbool voor de vorm van een waskom én voor het ‘vasthouden van water’. Onder het motto ‘Embracing Water for 125 Years’ en de hashtag #alape125 start Alape een eigen campagne en viert de verbinding tussen het unieke materiaal en water. Als extra cadeau biedt de onderneming voortaan een fabrieksgarantie van 25 jaar op waskommen en wastafels.

gootsteen

De filigrane schotelvormige waskom, die Alape in 1997 samen met designpartner Busalt ontwikkelde, bewijst dat het materiaal ‘geglazuurd staal’ tot innovaties leidt die ook vandaag nog steeds bijzonder zijn.

Alape
www.alape.com