Bouwen op de sterkste EPS funderingsbekisting?

Artikel delen

Voor een project in Zoetermeer paste Blanksma Bouw uit Alphen ad Rijn met succes de PowerKist toe, een innovatieve EPS-funderingsbekisting van IsoBouw. Gevraagd naar een onderbouwing zegt uitvoerder Jeroen Wassink: “Wij werken eigenlijk altijd met de PowerKist. Als je dit systeem eenmaal ervaren hebt, wil je echt niets anders meer”.

EPS-funderingsbekisting

Werkvloer storten is overbodig

“Bij de verwerking van PowerKist slaan wij eerst bruggetjes op hoogte. Daar tussen wordt tot aan de bovenkant van de bruggetjes zand aangevuld. Bij traditioneel moet je eerst nog een werkvloer van beton storten. Werken met de PowerKist gaat daarom veel sneller”.

Een 3-delige bekisting

“Met de losse bodemplaten heb je alle ruimte om het vlechtwerk te doen. Je kunt zo ook veel secuurder het vlechtwerk uitvoeren qua dekking e.d.. De zijwanden worden direct geplaatst nadat de ijzervlechter een deel gereed heeft. Hierdoor win je tijd”.

Handige details

Jeroen Wassink vervolgt: “Bij de PowerKist kan iedere bodemplaat tevens gebruik worden voor hoekstukken. Ook handig is de geïntegreerde voorziening om de bodemplaat over je vooraf gemaatvoerde piket heen te schuiven. De kist staat zo direct op de betonmaat uitgelijnd. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarmee veel handelingen niet gedaan hoeven te worden”.

Maten tot 1 meter hoogte

Een uitdaging bij dit werk was de uitvoering van de poeren in een hoogte van 90 cm. Jeroen Wassink: “Met PowerKist XL kun je in één keer deze hoogte halen. Door de stevigheid van de kist en de beschikbare hoge maten waren de poeren gemakkelijk uit te voeren”. Bekijk hier een projectvideo.

IsoBouw
www.isobouw.nl