Elementengevel: maximale variatie in prefab

Artikel delen

Met de WICTEC elementengevel EL EVO kan een hoogbouwgevel volledig worden geprefabriceerd. De gevelbouw volgt de ruwbouw op enkele lagen zodat het gebouw snel wind- en waterdicht is. De elementengevel biedt daarbij maximale vrijheid voor de architect. De gevel kan voorzien worden van elke soort beplating, inclusief steenachtige materialen, terwijl ook neuzen en dergelijke tot de mogelijkheden behoren.

Handzame elementen

Bouwen met de elementengevel van WICONA is bouwen met handzame, volledig geprefabriceerde elementen, die simpel in elkaar sluiten met een hoogwaardige rubberen afdichting. De afdichting is zo ontworpen dat deze ook maximaal blijft functioneren bij zettingen en bewegingen in het gebouw, zoals die voorkomen in hoogbouw. De WICTEC EL EVO is de enige elementengevel die ontwatert via de verticale voegen tussen de elementen. Dit in plaats van de horizontale voeg zoals anderen dat doen.

Verdiepingshoog

De elementengevel bestaat uit verdiepingshoge elementen. De breedtes variëren tussen de 1 en 2 meter, maar ook breedtes tot 3,5 meter behoren tot de mogelijkheden. Met die maximale breedte blijven de elementen relatief licht en goed hanteerbaar, zowel in productie als in de montage.

Geen bouwkraan

Voor de montage van de elementen is geen bouwkraan nodig. De elementen worden wel met een bouwkraan op de verdieping geplaatst, maar dat betreft alleen transport. Dat kan snel en op momenten dat de bouwkraan beschikbaar is. Voor de montage van de elementen wordt een minikraan gebruikt, die enkele verdiepingen hoger wordt geplaatst.

Geconditioneerde omstandigheden

De prefabricage van de elementengevel gebeurt onder geconditioneerde omstandigheden. Dit zorgt voor een hoge, gegarandeerde kwaliteit.

De WICTEC elementengevel EL EVO wordt in Nederland op de markt gebracht door Hydro Building Systems Netherlands. De elementengevel is te zien op de beurs PREFAB in de Brabanthallen in Den Bosch.

Hydro Building Systems Netherlands
www.wicona.com