(Her)financiering van zwaar materieel bereikbaar voor elke ondernemer

Artikel delen

Leasemaatschappij Beequip ontdekte een gat in de markt: op een vernieuwende manier maakt zij leasen van zwaar materieel veel breder toegankelijk voor MKB-ondernemers. Wat is precies die eigen werkwijze die hen onderscheidt van traditionele financiers? 

materieel

Bij Beequip kunnen MKB-ondernemers uit de grond-, weg- en waterbouw, maar ook uit sectoren als logistiek, agri en maritiem, terecht voor het aanschaffen of herfinancieren van zwaar materieel. “Onze missie is om ondernemers te helpen ondernemen”, vertelt Jasper Klein Legtenberg. Zijn rol bij Beequip is gelijk één van de succesfactoren: hij is expert op het gebied van bouwmachines leasen.

Gebruikt materieel leasen

Beequip beoordeelt een financieringsaanvraag niet op de jaarcijfers van een bedrijf, maar op het materieel dat het bedrijf wil leasen. “Daardoor is veel meer mogelijk”, vertelt Klein Legtenberg. “Door onze unieke aanpak kunnen we ook gebruikt materieel financieren of de bestaande vloot van bedrijven herfinancieren.”

Sale & lease back

Herfinancieren door middel van sale & lease back blijkt zeker tijdens de coronacrisis een effectief middel voor ondernemers, die de financiële mogelijkheden willen benutten die ze zelf in huis hebben. “Met sale & lease back maak je kapitaal vrij wat je eigenlijk al hebt”, legt Klein Legtenberg uit. “Je verkoopt één of meerdere machines aan Beequip en leaset deze terug. De verkoopopbrengst kan worden gebruikt als werkkapitaal of om andere investeringen mee te kunnen doen.”

Beequip
www.beequip.nl