Hoe prefabricage slimmer en beter kan

Artikel delen

Tectum Group is expert in kwalitatieve en innovatieve oplossingen in daken, gevels en balustrades voor nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsprojecten. Lennert Schreurs, productmanager Tectum Prefab Solutions: “Wij zijn meer dan een leverancier. De technische kennis die hebben opgebouwd van daken en gevels zetten wij in om prefab processen van fabrikanten slimmer, beter en efficiënter te maken.”

dakafdichtingssystemen

Neem de duurzame dakafdichtingssystemen voor platte daken die het bedrijf en dochterbedrijf Mawipex Nederland leveren. Scheurs: “Je ziet veel kant-en-klare appartementen of tijdelijke units die een hoogwaardige dakbedekking nodig hebben. Dankzij ons unieke concept voor prefab daken is het mogelijk om de units te stapelen en waterdicht te vervoeren. De koppeling van dit type modulaire bouwsystemen is zeer eenvoudig dankzij de naadloze membranen.”

“Door met u mee te denken en vanuit een onbevangen blik naar uw productieproces te kijken, zien we bij Tectum Prefab Solutions oplossingen of aanpassingsmogelijkheden waar u zelf niet aan denkt of overheen kijkt, omdat u te nauw betrokken bent bij het proces. Onze drive is om uw productieproces slimmer en duurzamer te maken.” Dat kan bijvoorbeeld via voorbereidend productiewerk, zodat in de productie minder omslachtige stappen nodig zijn. “Denk aan het op maat aanleveren van dakmembranen of het voorbereiden van membranen met het oog op een snelle mechanische bevestiging.”

Tectum Prefab Solutions combineert uitgebreide technische kennis met een sterk innoverend vermogen om de klantwaarde van uiteenlopende prefab productieprocessen te verhogen. “Om tot dat maatwerk te komen, bestuderen we samen uw productieproces. Op basis van de inzichten die we in die analyse opdoen, doen we research om een oplossing op maat uit te werken.”

Het bedrijf is te bezoeken op de vakbeurs PREFAB van 12 t/m 14 oktober in de Brabantshallen in Den Bosch (stand C066).

Tectum Prefab Solution
www.tectumgroup.be