Onmisbare schakel bij productie en montage van prefab

Artikel delen

Omnicol is standhouder op de vakbeurs PREFAB. Omnicol levert zelf geen prefab elementen, maar hun producten hebben inmiddels wel een stevige voet in de prefab markt. De lijmen en functionele gietvloeren van zijn bijvoorbeeld onmisbare schakels in zowel de productie als de montage van prefab en industriële bouw.

robot die kan bouwen

Het bedrijf is al lange tijd actief in de markt van prefab. Zo levert het bedrijf onder meer een egalisatie voor prefab betonwanden, waarmee de stortzijde van de wandelementen volledig vlak en glad kan worden gemaakt. De wanden zijn daardoor bij de productie gelijk tweezijdig behangklaar.

Lijm verpompen

De huidige ontwikkeling van industrieel bouwen vraagt om andere producten. Zo worden bij de bouw van prefab badkamers grote oppervlaktes tegels in één keer verwerkt op één en dezelfde plek. Ook worden veel gevelstenen en steenstrips verlijmd. Dat kan handmatig, maar meer en meer zoeken de fabrikanten naar machinale verwerking. Omnicol zoekt dan samen met diverse specialisten een specifieke combinatie-oplossing.

Verbindingen

Ook voor de verbinding van industriële elementen zijn de producten van Omnicol essentieel. Het bedrijf past zijn producten daarvoor aan aan de wensen en het productieproces van de industriële bouwer. Dan gaat het bijvoorbeeld om de te verbinden materialen, de gewenste sterkte en de snelheid waarmee die sterkte moet worden bereikt.

robot die kan bouwen

Vloeren

Omnicol levert dunne afwerkvloeren van licht gewicht, die zeer snel drogend zijn, stabiel zijn voor transport en kant en klaar zijn om te gebruiken voor woningbouw.

Een ander onderdeel van het prefab bouwproces waar het bedrijf zich op richt, is de plaatsing van onder meer prefab badkamers en prefab gevelelementen. De Flooring-producten zorgen dan voor een vlakke ondergrond.

Omnicol
www.omnicol.eu