Breedplaatvloer: veelzijdige en complete prefab verdiepingsvloer

Artikel delen

De breedplaatvloer van De Hoop Pekso is een begrip in de bouwwereld en wordt in de woning- en utiliteitsbouw als verdiepingsvloer toegepast. De vloer bestaat uit een betonnen schil met plaatwapening en tralieliggers. Met deze samenstelling vormt het de bekisting voor de in het werk te storten beton. Na het aanbrengen van het leidingwerk, het plaatsen van de bovenwapening en het afstorten met in situ beton, is de constructieve vloer gemaakt. Het resultaat is een mooi afgewerkte vloer met hoge brandwerendheid en goede akoestische eigenschappen.

De breedplaatvloer is dé ideale vloer als het gaat om leidingwerk. Het leidingwerk wordt bovenop de schil aangebracht en kan door middel van ingestorte sparingen en/of voorzieningen in de schil naar nagenoeg iedere plaats worden geleid. Er kunnen ruime bochten gemaakt worden, waardoor weerstand wordt vermeden. De leidingen ten behoeve van onder andere: afvoer, water, elektra en luchtbeheersing kunnen na het plaatsen op de bouw meegestort worden. De vloer kan worden afgestort als alle elementen op hun plaats liggen. Hiervoor wordt een constructief meewerkende betonlaag aangebracht en kan de bovenzijde netjes worden afgewerkt.

Safety first

Veiligheid op de bouw wordt steeds belangrijker. Bij werkzaamheden, zoals het leggen van de breedplaatvloer op een hoogte boven de 2,5 meter, is doelmatige beveiliging in Nederland verplicht. Tijdens de productie van de breedplaatvloer kunnen voorzieningen worden ingestort die een effectieve en veilige randbeveiliging mogelijk maken. Zo kan op de werkvloer veilig gewerkt worden en aansluitende activiteiten snel opgestart worden.

Randbekisting

Daarnaast biedt De Hoop Pekso een veilige, tijdbesparende en blijvende oplossing voor het creëren van randbekisting tijdens de opstort. De breedplaatvloer wordt in de fabriek voorzien van een stalen randkist. Deze bekisting biedt een alternatief voor het in het werk aanbrengen van tijdelijke houten bekisting. Vooral in hoogbouw is het aanbrengen van tijdelijke randbekisting een arbeidsintensieve, lastige opgave.

Eigen constructiebureau

Het berekenen en tekenen van de breedplaatvloer wordt door het engineeringsbureau van De Hoop Pekso, Iposim, verzorgd. Niet alleen de benodigde constructieve wapening, maar ook de onderslagafstanden, doorbuiging en voorzieningen wordt vooraf berekend en getekend.

De voordelen

De voordelen van de breedplaatvloer op een rij:

–          Mogelijkheid voor een effectieve, veilige randbeveiliging.

–          Grote vormvrijheid.

–          Leidingwerk is eenvoudig op te nemen in de druklaag.

–          Vellingkanten voor een goede onderlinge aansluiting.

–          Gladde onderzijde, klaar voor spuitwerk.

–          Stapeling op vrachtwagen volgens legvolgorde op de bouw.

–          De bijlegwapening kan direct met de vracht meegeleverd worden.

De Hoop Pekso
www.dehoop-pekso.nl