Met één lijmsoort grote range aan wandtegels verwerken

Artikel delen

Coba biedt met de pastalijm DTA218 Middenformaat tegels een lijm die voor een groot aantal formaten wandtegels geschikt is. Verkoopleider Marcel Krook: “Zo kan de tegelzetter met één lijmsoort een grote range aan wandtegels binnen een project verwerken. Vanaf het formaat van 30×60 cm kan hij overstappen op de ‘krachtpatser’ van deze serie pastalijmen: de DTA220. En voor kleine formaten tegels is er de DTA215. Het mooie van de DTA218 is dat je het gros van het (standaard) wandtegelwerk in nieuwbouw- en renovatieprojecten in de woning- en utiliteitsbouw met één en dezelfde lijm kunt aanbrengen. Dat houdt de snelheid erin.”

Sowieso biedt een pastalijm als kant-en-klaar-product voordelen ten opzichte van poederlijmen die moeten worden aangemaakt. “Vanaf minuut één kan de tegelzetter aan het werk. Zeker in een bouwproces waar disciplines strak achter elkaar worden ingepland is dat een voordeel. En het is met een pastalijm schoon en stofvrij werken. Makkelijk zat.”

De Coba DTA218 pastalijm is elastisch, zeer goed verwerkbaar, heeft een lange open tijd en hoog standvermogen en is vochtbestendig. Daarom is deze pastalijm ook uitermate geschikt voor het verlijmen van wandtegels in vochtige ruimtes zoals badkamers en douches. Daarnaast voor het binnenshuis verlijmen van verschillende formaten wandtegels op alle gebruikelijke ondergronden zoals beton, kalkzandsteen, cement- en gipsgebonden pleisterwerk, cellenbeton, gipsblokken, gipskarton- en gipsvezelplaten, bouw- en isolatieplaten en bestaand tegelwerk.

Krook: “Heeft u twijfels of deze pastalijm geschikt is voor uw toepassing? Kijk dan op onze website, want we hebben een adviestool die helpt om de meest geschikte lijmsoort te selecteren. Daarnaast hebben wij de Coba verbruikscalculator, waarmee u snel het lijm/voegverbruik berekent. U mag natuurlijk ook even persoonlijk contact met ons opnemen voor advies.”

Coba
www.coba.nl