Waarom ladegeleiders écht van goede kwaliteit moeten zijn

Artikel delen

Een goede kwaliteit ladegeleider zorgt ervoor dat een lade opent en sluit op een soepele manier. Wanneer je geen ladegeleider hebt dan zal een lade enkel stroef over het hout van de kast schuiven. Wanneer je lade dan een stukje voller raakt dan is deze amper nog te openen of te sluiten. Ladegeleiders moeten écht van goede kwaliteit zijn, het maakt niet uit om wat voor soort kasten het gaat.

Foto: Francesco Paggiaro via Pexels

Wat goede ladegeleiders doen

Door te investeren in een ladegeleider van goede kwaliteit los je vervelende problemen op een hele eenvoudige manier op. Het is uiteraard vervelend wanneer je iets nodig hebt, en je kunt een kastje enkel heel stroef of bijna helemaal niet meer open krijgen.

Ook wanneer je zelf besluit een kastje in elkaar te zetten is een goede ladegeleider heel belangrijk. Voor iedere kast kun je wel een goede en passende geleider vinden.

Ga altijd voor een kogelgeleider

Er bestaan twee soorten ladegeleiders die het meest voorkomen. Dit zijn rolgeleiders en kogelgeleiders. Eigenlijk doet de naam het in beide gevallen al vermoeden. Een geleider zorgt ervoor dat de lade heen- en weer rolt door een systeem van rolletjes.

Kogelgeleiders zijn kogelgelagerd. Een kogelgeleider is altijd de betere optie. Een rolgeleider is een vrij oud en conventioneel systeem, niet echt meer van deze tijd. Een kogelgeleider heeft een veel soepelere en strakkere beweging. Een geleider kan nog wel eens uit de laderails schieten, dat probleem heb je niet met een kogelgeleider.

Hoe vind je de juiste ladegeleider?

Foto: Max Vakhtbovych via Pexels

Zoals al eerder benoemd, ladegeleiders zijn er in allerlei soorten en maten. Er bestaat een goede oplossing voor iedere kast, alleen er zijn dan wel een aantal factoren om rekening mee te houden bij het uitkiezen van de juiste geleider.

Ladegeleiders zijn er bijvoorbeeld van verschillende materialen. Algemeen gezien kunnen we zeggen dat staal altijd een goede optie is. Het gaat namelijk lang mee en is als materiaal enorm stevig. Ook glanst het mooi, wat zorgt voor een aanvullende esthetische waarde. Staal kan ook wel tegen een stootje, wat betekent dat naast de lange levensduur ze ook niet snel zullen breken.

Ook de draagkracht speelt een rol. Ben je van plan spullen in de lade op te bergen die aan de zware kant zijn? Dan zul je een ladegeleider met meer draagkracht nodig hebben. Dat zorgt er namelijk voor dat de ladegeleider meer gewicht aankan. Wanneer een ladegeleider te weinig draagkracht heeft voor de spullen die je in de lade opbergt, dan is de kans dat hij breekt zeer aanwezig. Let hier dus goed op!

Er zijn ook ladegeleiders met verschillende soorten afmetingen. Zo kan de inbouwlengte van een ladegeleider nog wel eens uiteenlopen. De inbouwlengte die je kiest hangt uiteraard af van de inbouwlengte van de kast.

Ook zitten er verschillen in uittrekbaarheid. Een ladegeleider kan volledig of deels uittrekbaar zijn. Wanneer een ladegeleider volledig uittrekbaar is dan is deze voor de volledige lengte van de geleider uit te schuiven. Wanneer een ladegeleider deels uittrekbaar is (bijvoorbeeld voor 700mm), dan kan deze voor de aangegeven lengte worden uitgetrokken.

Brasom ladegeleiders

Wanneer je op zoek bent naar kwaliteit ladegeleiders, dan zit je bij Brasom goed. Het bedrijf verkoopt kwaliteit ladegeleiders voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Je koopt er ladegeleiders in allerlei soorten en maten, Brasom heeft voor iedere kast de juiste oplossing.

Brasom
www.brasom.nl