Nieuwe architectonische concepten voor badkamers

Artikel delen

Afgelopen mei introduceerde Dornbracht de CYO-serie in twee inspirerende architecturale settings. Nu breidt Dornbracht zijn CYO-badkamerdesigns uit met twee additionele concepten waardoor architecten en designers inspiratie kunnen opdoen en de badkamer wordt omgetoverd tot een persoonlijke oase. De veelzijdigheid van CYO komt tot uiting door het samenspel van de zeer uiteenlopende materialen die individuele oplossingen mogelijk maken.

Als de ‘bron van regeneratie’ vormt de ‘Mystic’ badkamer de basis voor de CYO-inrichting met mat platina in combinatie met zwart staal, hoogwaardige Kvadrat-bekledingsstoffen, zwart anilineleder en basalt, gesatineerd glas in combinatie met donker beton.

Het belang van materiaalgebruik voor de (binnenhuis)architectuur wordt met name in de badkamer duidelijk. Het zijn de individuele eigenschappen van deze materialen die de omgeving tot leven brengen. Ze kunnen warm of koel aanvoelen, glad of gestructureerd zijn. Ze kunnen licht weerkaatsen, opvangen of transformeren, en eveneens de akoestiek beïnvloeden. Deze combinaties kunnen verschillende associaties oproepen, zoals met de natuur of met stedelijke of zelfs futuristische ruimten.

De onderneming breidt haar badkamerdesigns uit met twee nieuwe architecturale concepten voor de CYO-serie. De badkamers ‘Oasis’ en ‘Metropolitan’ worden aangevuld met de nieuwe designs ‘Mystical’ en ‘Delight’.

Designs

‘Welzijn met een bijzondere twist’ is het motto voor de ‘Delight’ badkamer, waar CYO armaturen in chroom worden gecombineerd met lichtgrijs beton, doorschijnend acryl, hoogwaardige blauwe Kvadrat gordijn- en meubelstoffen, geborsteld roestvrij staal en grijs Kvadrat kortpolig tapijt.

Terwijl ‘Metropolitan’ weelde en sensuele luxe met een mannelijke ruwheid combineert door gebruik te maken van glanzende monolithische elementen, heldere lijnen en hoogwaardige materialen, draait het in de ‘Oasis’-badkamer vooral om de natuur. Zachte, warme tinten en natuurlijke kleuren met weelderige beplanting en rivierstenen stralen een verbondenheid met de natuur en een gevoel van mindfulness uit.

Het nieuwe ‘Mystic’ concept valt op door de keuze van donkere lavasteen, matte metallic finish en fijn leder: een spannende combinatie van warmte gekoppeld aan koele, ruige natuur, waardoor een mystiek gevoel ontstaat. Zwart basalt domineert de ruimte en creëert de aura van een vulkanisch landschap. In combinatie met donker beton, zwart staal, gesatineerd glas en vooral donker textiel en leder krijgt de omgeving een huiselijke sfeer en een bijzonder hoogwaardig ruimtelijk effect, dat nog wordt versterkt door de Platinum matte afwerking van CYO.

Het effect van het nieuwe inrichtingsconcept ‘Delight’ is totaal anders. De ruimte wordt gekenmerkt door een minimalistisch design en heeft een licht karakter. De esthetiek combineert hier ingetogen staal en beton met ronde vormen en pastel accenten. Ruw beton op de wanden en betonnen platen op de vloer zorgen voor een puristische omgeving. Gekleurd acrylglas en aluminium met poedercoating en spiegeleffect zorgen voor een grafische en multidimensionale uitstraling. De ruimte krijgt een behaaglijk en licht effect dankzij een doorschijnende gordijnstof en hoogpolig tapijt in pasteltinten. De ronde accenten in de architectonische vormgeving worden gecompleteerd door CYO – de hoogglans chroomfinish versterkt het licht, de glans en de kleuren.

Roombook

Dornbracht stelt het nieuwe ‘CYO Roombook’ ter beschikking aan architecten en designers als inspiratiebron voor badkamerontwerpen. Het bevat gedetailleerde beschrijvingen en illustraties van de vier CYO-architectuurconcepten. Het Roombook kan worden aangevraagd bij vertegenwoordigers of via mail@dornbracht.com.

Dornbracht
www.dornbracht.com