Overbruggingskrediet bij de koop van een huis

Artikel delen

Je gaat een nieuw huis kopen, super leuk natuurlijk. Het kan zo zijn dat je het perfecte nieuwe huis hebt gevonden, je wilt deze graag kopen, maar je oude huis is nog niet verkocht.

Een overbruggingskrediet kan dan een oplossing bieden. Het geld dat vrijkomt bij de verkoop heb je meestal nodig bij de aankoop van een nieuw huis. Een overbruggingskrediet biedt dan de kans om het nieuwe huis toch te kopen, het is een lening die een periode overbrugt. In dit geval de periode waarin het oude huis nog te koop staat. De hoogte van dit krediet hangt af van de overwaarde van je huis, dit wordt berekend met een speciale som. Ook kan zo’n lening worden afgesloten voor het investeren in vastgoed, om meer tijd te krijgen om de gewone financiering te kunnen regelen. Net als bij andere leningen moet je wel kunnen aantonen dat je de lasten kunt betalen. Meestal los je een overbruggingskrediet af met de overwaarde van je huis.

Een overbruggingshypotheek bij vastgoed

Veel mensen nemen een overbruggingskrediet om een nieuw huis aan te kopen terwijl hun oude huis nog niet verkocht is. Met een overbruggingshypotheek kun je ook investeren in vastgoed. Je kunt met deze hypotheek als professionele, belegger of ondernemer de mogelijkheid krijgen om te investeren in vastgoed voordat je reguliere financiering tot stand is gekomen. Dit kan een uitkomst bieden voor beleggers die investeren, maar ook voor bouwfinanciering voor projectontwikkelaars. Van de bank lenen is de laatste jaren een stuk lastiger geworden, vaak trekken ze al snel de streep. Andere kredietverstrekkers staan dan graag klaar om een passende overbruggingsfinanciering aan te bieden.

Investeren met een overbruggingsfinanciering

Investeren in vastgoed is tegenwoordig een populaire manier om geld te beleggen. Geld maakt geld, vastgoed levert twee rendementen op. De huuropbrengst en de meerwaarde van het pand. Met dit geld dat er dan verdiend wordt, kan weer opnieuw geïnvesteerd worden. Een hele slimme manier om geld voor je te laten werken. Vraag en aanbod maken het verschil bij een goede investering, daarom is het ook zo interessant. Wil je graag investeren, maar is de reguliere financiering nog niet rond? Dan is een overbruggingsfinanciering de uitkomst. Voor bedrijfspanden, beleggingspanden, bouwgrond, hotel en horeca objecten, kantoorpanden, woningen en winkelpanden kun je een overbruggingsfinanciering aanvragen. Zo kun je die kans om te investeren aannemen en kun je ondertussen je reguliere financiering op orde krijgen.

Een overbruggingskrediet aanvragen

Overbruggingskrediet biedt dus uitkomst als je een nieuw huis wil kopen en je oude nog niet is verkocht, of als je wilt investeren in vastgoed. Deze financiering kan de periode overbruggen waarin jij de overwaarde van je huis krijgt of je reguliere financiering rond krijgt. Een fijne lening die je ook snel weer kan aflossen. Hoewel banken niet heel makkelijk meer geld lenen, zijn er andere kredietverstrekkers die verder gaan waar banken stoppen. Dit biedt mogelijkheden om je perfecte huis aan te kopen of die kans om te investeren aan te nemen. Een overbruggingskrediet is dus een fijne lening die mogelijkheden biedt.