Witte daken aan opmars bezig

Artikel delen

WECAL speelt samen met dakbaanproducent Polyglass® in op toepassing van witte zonreflecterende dakbedekking voor o.a. daken met PV-systemen en daken met verlaagde oppervlaktetemperatuur (Cool Roof, vrieshuizen, koelhuizen). De overheid stimuleert toepassing van witte dakbedekking in combinatie met na-isolatie voor bestaande gebouwen met subsidieregelingen voor Energie Investerings Aftrek (EIA regeling 2022).

wit dak

WECAL heeft als nummer 1 partner van Polyglass® in 2021 haar inbreng in het doorontwikkelen van dakbanen, zowel op basis van gemodificeerd bitumen (Polybond/FUTURA/ELASTOFLEX) als op basis van kunststof (Mapeplan® PVC/TPO).

De Mapeplan® TPO dakbanen zijn standaard uitgevoerd in de kleur wit en hebben de aanduiding “Smart White”. Daarnaast brengt WECAL in 2022 de Mapeplan® PVC White op de markt. Beide dakbanen zijn op basis van hoge reflectiewaarden (SRI 102 (TPO) en 105 (PVC)) geschikt voor toepassing in duurzaamheidsprojecten (BREEAM/LEED).

Voor bitumineuze dakbanen heeft WECAL de keuze uit minerale afwerking in de kleur Reflect White (SRI 57) en Super Reflect White (SRI 85).

Hieronder een overzicht van WECAL’s aanbod aan dakbanen, inzetbaar in geëxposeerde dakbedekkingssystemen:

Polyolefinen (TPO)

  • Mapeplan® TM Smart White als 1-laags mechanisch bevestigd dakbedekkingssysteem

Polyvinylchloride (PVC-P)

  • Mapeplan® M White als 1-laags mechanisch bevestigd dakbedekkingssysteem

Plastomeer gemodificeerd bitumen (APP)

  • Polybond 470K24 Reflect White / Super Reflect White als meerlaags mechanisch bevestigd of verkleefd dakbedekkingssysteem

Elastomeer gemodificeerd bitumen (SBS)

  • Elastoflex SA 370K24 Reflect White / Super Reflect White als zelfklevend dakbedekkingssysteem

Elasto-Plastomeer gemodificeerd bitumen (APAO)

  • FUTURA Reflect White / Super Reflect White als 1-laags mechanisch bevestigd of verkleefd dakbedekkingssysteem

WECAL Dak- & Isolatietechniek
www.wecal.nl