Paradepaard van de geïsoleerde dakramen

Artikel delen

Dakvensters zijn voor mensen die comfortabel onder het dak willen wonen een passende oplossing. De Duitse fabrikant Roto Frank biedt daarvoor een compleet gamma dakramen aan. Dakramen van hoge productkwaliteit met een uitstekende energie-efficiëntie en een groot gebruiksgemak. Paradepaardje is het Roto Q venster met een U-waarde tot maar liefst 0,77 W/m²K.

roto frank

In 2015 zorgde Roto voor een revolutie met de introductie van Roto Q, een dakvenster met veel voordelen op het gebied van montage, kwaliteit en energie-efficiëntie. Het, aanvankelijk houten, horizontaal scharnierende dakvenster werd samen met klanten ontwikkeld, getest en geperfectioneerd totdat het klaar was voor een officiële marktpresentatie.

PVC-uitvoering

De PVC-uitvoering van Roto Q volgde snel en maakte ook indruk dankzij de voorgemonteerde thermische isolatie, gegarandeerde ruimteafmetingen, een schroefloze dichting en andere voordelen.

Met mogelijkheden in triple glas, het standaard WD-isolatieblok en het uitgekiende PVC meerkamerprofiel, behoort Roto Q tot de best isolerende dakramen. Het heeft een U-waarde tot maar liefst 0,77 W/m²K en is voorzien van een ergonomische handgreep.

Ventilatie

Veel mensen onderschatten de noodzaak van goed ventileren in hun woning. Voor een gezonde leefomgeving en verantwoord energieverbruik, is ventilatie onmisbaar. Slecht geventileerde woningen kunnen ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Daarnaast zorgt voldoende ventileren ervoor dat het overtollige vocht uit de woning verdwijnt.  Schimmelvorming krijgt hierdoor minder kans. Met het Roto Q ventilatieraam met zelfregulerend ventilatierooster van Renson wordt dit voorkomen. Het dakvenster is ook verkrijgbaar in een extra inbraakveilige versie met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Roto Frank
www.roto-dakramen.nl