Installatie Vakbeurs: ‘De toekomst door een groene bril’

Artikel delen

De Groene Hal wordt één van de grote trekkers van Installatie Vakbeurs 2022 die op 13, 14 en 15 september in Evenementenhal Hardenberg wordt gehouden. Thema deze editie is ‘De toekomst door een groene bril’. De beurs besteedt uitgebreid aandacht aan de grote thema’s van dit moment: Energietransitie, Besparingstechnieken, Circulariteit en Gezond binnenklimaat.

installatie vakbeurs

Met ruim 140 exposanten is Installatie Vakbeurs 2022 het grootste evenement voor de installatiesector in Noordoost-Nederland. Irma de Hoon, Business Unit Director Building van beursorganisator Easyfairs, ziet dat de installatiesector in het hart staat van grote ontwikkelingen. “We staan voor essentiële uitdagingen op het gebied van CO2-reductie. Er zijn weinig sectoren die zo hard innoveren en deze innovaties zo snel naar de eindgebruiker brengen. We presenteren direct toepasbare innovaties. Tegelijkertijd laten we zien welke kant het de komende vijf jaar opgaat.”

Het is groen

“De Groene Hal laat zien wat ‘groen’ installeren precies betekent. Wat wordt het? Een warmtepomp of een hybride warmtepomp? De installateur die de Groene Hal heeft bezocht kan het later haarfijn aan zijn klant uitleggen”, geeft Marketing Event Manager Eline Kuijsters als voorbeeld. “We bieden zo’n 40 exposanten de mogelijkheid hun groene ambities te laten zien in deze speciaal ingerichte hal.”

Daarnaast presenteert Installatie Vakbeurs de Groene Route. Deze verbindt exposanten met een duurzame innovatie. Eén keer per dag voert een guided tour bezoekers langs de belangrijkste innovaties. In een elevator pitch presenteren de deelnemende exposanten de highlights en toepasbaarheid van hun innovaties.

installatie vakbeurs

Maar hoe dan?

Exposanten krijgen uitgebreid de gelegenheid hun duurzame innovaties te laten zien tijdens demo’s en praktijksessies onder de subthema’s. Eline Kuijsters: “We selecteren de mooiste innovaties van onze deelnemers. De praktijksessies duren ongeveer een half uur. Er is gelegenheid om meer informatie te geven dan tijdens de demo’s die een kwartier duren en meer gericht zijn op werkwijze en toepassing.”

Nieuw is ook de Innovatietuin. De snelste manier om kennis te maken met duurzame producten en materialen waarmee bezoekers in de nabije toekomst gaan werken. De Innovatietuin is een verzameling van producten waar uitleg en achtergrondinformatie bij wordt gegeven. Door de badge te scannen langs readers kunnen bezoekers in één handeling alle interessante informatie gebundeld ontvangen.

Andere trekkers zijn het Sanitair Plein met bijzondere aandacht voor waterbesparing en het Waterbehandelingsplein, waar het draait om de kwaliteit van het water. Ook wordt gekeken naar de route die het water aflegt tussen het drinkwaterbedrijf en de kraan in de keuken. Hoe om te gaan met factoren die de kwaliteit negatief beïnvloeden? Samen met de partners van ENVAQUA wordt gekeken welke wegen we moeten inslaan richting duurzaam – lees minder – watergebruik.

Meer informatie: www.installatie-vakbeurs.nl