Woningfabriek Heerenveen overgedragen aan Heijmans

Artikel delen

Op 1 juli 2022 is de IIBO fabriek in Heerenveen officieel overgedragen aan Heijmans. IIBO bouwt prefab biobased, duurzame, levensloopbestendige en circulaire woningen. Heijmans neemt de fabriek, het personeel en de grond over. Nog dit jaar worden er voorbereidingen getroffen voor de industriële productie van duurzame houtskeletbouw-woningen voor heel Nederland. Tjeerd van der Zwan, Burgemeester gemeente Heerenveen: “We zijn vandaag getuige van een feestelijk moment waarin lef, ondernemerschap en visie centraal staan. Er wordt hier nu al belangrijk werk verricht voor de grote maatschappelijke opgaven. Fantastisch om te zien dat er in Heerenveen op een innovatieve manier samengewerkt wordt aan een duurzamer toekomstperspectief. De circulaire economie heeft de toekomst, en wij zien uit naar een langdurige, duurzame samenwerking met Heijmans om deze verder gestalte te geven.”
Marc de Vreede, directievoorzitter Bouw & Techniek Heijmans: “Vandaag zetten we een belangrijke stap in de nieuwe generatie woningen. Met onze nieuwe fabriek zijn we beter in staat de woningvoorraad van Nederland versneld te vergroten én te verduurzamen. We bouwen verder op de innovatieve visie van IIBO om toekomstgericht duurzame woningen produceren. Groeien in het aantal duurzame woningen én groeien met oog voor de natuur en gezondheid komt hier samen. Hier bundelen we kennis, het enthousiasme van alle medewerkers en partners zoals de gemeente om die gezondere leefomgeving te creëren.”

Tjeerd van der Zwan, Burgemeester gemeente Heerenveen: “We zijn vandaag getuige van een feestelijk moment waarin lef, ondernemerschap en visie centraal staan. Er wordt hier nu al belangrijk werk verricht voor de grote maatschappelijke opgaven. Fantastisch om te zien dat er in Heerenveen op een innovatieve manier samengewerkt wordt aan een duurzamer toekomstperspectief. De circulaire economie heeft de toekomst, en wij zien uit naar een langdurige, duurzame samenwerking met Heijmans om deze verder gestalte te geven.”

Marc de Vreede, directievoorzitter Bouw & Techniek Heijmans: “Vandaag zetten we een belangrijke stap in de nieuwe generatie woningen. Met onze nieuwe fabriek zijn we beter in staat de woningvoorraad van Nederland versneld te vergroten én te verduurzamen. We bouwen verder op de innovatieve visie van IIBO om toekomstgericht duurzame woningen produceren. Groeien in het aantal duurzame woningen én groeien met oog voor de natuur en gezondheid komt hier samen. Hier bundelen we kennis, het enthousiasme van alle medewerkers en partners zoals de gemeente om die gezondere leefomgeving te creëren.”