Lamellenschijf gaat langer mee

Artikel delen

Bij het 50-jarig jubileum van de lamellenschijf, introduceert Klingspor het nieuwste product: de Klingspor SMT 975. Dit is een lamellenschijf met meerdere overtuigende eigenschapen. Een nieuw soort keramische slijp-korrel met trimbare steunschijf zorgen voor een zeer lange levensduur.

Lamellenschijf ‘Cevolution’ is de naam van de nieuwe high-performance slijpmiddelen van Klingspor. Deze producten met Cevolution-technologie zijn krachtiger dan vergelijkbare andere keramische slijp- en schuurmiddelen. Afhankelijk van het product en de toepassing bieden ze de gebruiker een hogere agressiviteit, een langere standtijd of zelfs beide. De hogere prestaties van producten met Cevolution-technologie ontstaan door de combinatie van een agressieve, zelfslijpende keramische korrel met de Klingspor know-how op het gebied van korrelmenging, korrelgrootte, hoeveelheden, receptuur van hecht- en deklaag, multibinding en bijzondere productieprocessen.

Trimbare schijf met langere standtijd

De schijf is van kunststof en kan aan een scherpe metalen rand eenvoudig worden getrimd, waardoor de schijf veel langer is te gebruiken. Door het verwijderen van de geribbelde rand van de steunschijf, kan het nog ongebruikte slijpmateriaal aan de binnenkant van de schijf worden gebruikt. Dit zorgt voor extra prestaties ten opzichte van de traditionele lamellenschijf. Door de geïntegreerde M14 draad is een gereedschapswissel mogelijk zonder spansleutel; dat bespaart tijd en kosten.

Lamellenschijf

Voor veeleisende toepassingen

De SMT 975 wordt met name ingezet bij veeleisende schuurtoepassingen met een hoge randbelasting. De schijf is uitstekend geschikt als voorbereiding en nabewerking van lasnaden en afbramen. Door de extra dikke bestrooiing wordt de standtijd van de SMT 975 nog eens extra geoptimaliseerd.

qr code klingsporKlingspor
www.klingspor.nl