Stijgende vraag vanuit de markt naar ‘groene’ machines

Artikel delen

De stijgende vraag vanuit de markt naar ‘groene’ machines, die voldoen aan de steeds scherper worden eisen op vlak van CO2 uitstoot, zorgt ervoor dat Genie steeds meer hybride of 100% elektrische modellen ontwikkeld.

Genie heeft reeds enkele hybride en elektrische knik-telescoopmodellen in haar gamma, en zet nu met de S-60 FE & DC de eerste hybride en elektrische telescoophoogwerkers op de markt.

De Genie S-60 FE is twee machines in één. In de ‘volledig elektrische’ modus kan er een hele werkdag lang emissievrij gewerkt worden op een enkele acculading. De ‘hybride’ modus biedt een looptijd van een week met een enkele tank diesel.

Naast de voor de hand liggende geringe CO2 uitstoot van deze machines is er nog een voordeel: het lage geluidsniveau. Dit maakt ze uitermate geschikt voor toepassingen rondom ziekenhuizen, scholen, woningen en bedrijfspanden. Daarnaast kunnen ze niet alleen buiten maar, vanwege de non-marking RT banden, óók binnen worden ingezet.

Kortom: de ideale milieuvriendelijke oplossing voor meer efficiëntie en lagere bedrijfskosten. HDW kan nu beide modellen uit voorraad leveren.

HDW Nederland
www.hdw-intl.com