Machines met batterijtechnologie zijn de toekomst

Artikel delen

Lievers Holland zet in op duurzame betonverwerkingsmachines. De ontwikkeling van nieuwe machines is nu vooral gericht op de accu. Dit is een grote stap vooruit. Daar waar betonvloeren perfect gladgestreken moeten worden, zijn elektriciteitssnoeren immers een hinderlijk ongemak.

Lievers Holland presenteerde de eerste trilnaald met accu in 2019. Zij sloeg hiermee een weg in die zij vanaf nu zal blijven volgen. Inmiddels is er aan het leveringsprogramma een tweetal afwerkspanen toegevoegd, de K150Li en de HAL200Li, deze zijn in 2021 en begin 2022 geïntroduceerd.

Om in deze snel veranderende tijd te kunnen blijven doorontwikkelen, is daarnaast gekozen om samen te gaan werken met een gerenommeerd merk op accugebied. Hierbij staat de uitwisselbaarheid van de accu’s voorop. Gebruikers kunnen daardoor, naast de Lievers machines, voor een veel breder machinepark een beperkt aantal accu’s aanschaffen.

Teaser

Tijdens de Bauma 2022 in München showt Lievers Holland een prototype van de DuoScreed met accu, een multifunctionele machine die als trilbalk en afwerkspaan te gebruiken is. De gepatenteerde machine bestaat uit een aandrijfunit en een uitwisselbaar profiel, leverbaar in diverse afmetingen. De aandrijfunit is compact en voorzien van een 36V-motor, aangedreven door twee accu’s. De officiële naam van deze vooruitstrevende de nieuwe accumachine zal ook op de BAUMA onthuld worden. Met de DuoScreed worden de laatste luchtbelletjes uit de bovenste laag van het zojuist gestorte beton gehaald. Tegelijkertijd strijkt de brede trilbalk het beton glad met een balk naar keuze, verkrijgbaar van anderhalf tot zes meter. Hierdoor wordt de kwaliteit van de toplaag verbeterd.

Teaser

Een logische, volgende stap is het aanpassen van bestaande machines. De eerste Lievers vlindermachine met batterijtechnologie is eveneens een feit en zal ook op de BAUMA te bezichtigen zijn. Door producten te blijven verbeteren en te innoveren heeft Lievers Holland een sterke reputatie opgebouwd in de bouw en met name in het segment van betonverwerking. Kwaliteit en flexibiliteit zijn enkele van de pijlers, waarmee Lievers Holland zich onderscheidt. Samen met het wereldwijde Lievers verkoop- en servicenetwerk zorgen zij ervoor dat de professionele betonverwerker probleemloos kan blijven werken. Zo kan ook een speciale klantwens vaak op korte termijn gerealiseerd worden.

Over Lievers Holland

Lievers Holland is al meer dan vijftig jaar de internationale specialist op het gebied van machines en gereedschappen voor het bewerken, verwerken en afwerken van vers gestort beton. Al in 1954 vestigde zij haar reputatie met een compleet nieuwe lijn van beton trilnaalden. Om voorop te kunnen blijven lopen is het bedrijf zich uitsluitend blijven richten op dit vakgebied. De medewerkers van Lievers weten hierdoor precies wat er op de bouwplaats én in de industrie komt kijken bij de verwerking van vers beton en wat de wensen zijn van de gebruikers. Men kan daarom te allen tijde rekenen op een deskundig en bruikbaar advies.

Lievers Holland
www.lieversholland.com/nl