In de spotlight

Producten
Artikel delen

Steiger bouwen: doe het snel en efficiënt

De Alimak Group heeft samen met PERI aan een nieuw systeem gewerkt met als uitgangspunt de wensen van de markt en het gebruik van de PERI UP gevelsteiger. Na jaren ontwikkeling heeft het bedrijf het systeem op de Bauma Messe geïntroduceerd, de Alimak STS 300. Het nieuwe systeem ondersteund bij zowel de horizontale als verticale beweging van het steigermateriaal.

Bouwlift

BouwliftDe basisunit kan eenvoudig, met bijvoorbeeld een vorklift op de juiste plaats worden gebracht. Het steigermateriaal wordt vanuit de vrachtwagen in de materiaalbakken geladen en vervolgens naar de werkplaats vervoerd. Daar wordt de materiaalbak aan de basisunit bevestigd zodat het steigermateriaal naar boven kan worden gebracht, tot aan de plek waar de steiger wordt opgebouwd.

Het gebruik van de Alimak STS 300 heeft voordelen ten opzichte van traditionele methodes. Een van de voordelen is dat er minder handen nodig zijn om hetzelfde werk te verrichten. Waar voorheen drie steigerbouwers nodig waren, is het mogelijk om dat nu met twee te doen. Een steigerbouwer zet de nodige steigeronderdelen in de materiaalbak, die daar speciaal voor is ontwerpen, en brengt deze bij de basisunit. Bovenaan haalt een collega het materiaal uit de bak. Tegelijkertijd kan de volgende materiaalbak dan worden klaargemaakt. Het werken met de PERI UP steiger was al snel, maar in combinatie met de STS 300 tot wel 30 procent sneller.

BouwliftMet het nieuwe systeem is het niet nodig de bak te betreden. De gebruiker staat steeds veilig achter de leuning van de steiger. Mede daarom is het niet nodig om sluitbomen te installeren, waardoor het bouwen en demonteren van het systeem snel kan worden uitgevoerd. Het systeem valt dan ook niet onder de regelgeving voor bouwliften: het systeem is CE gecertificeerd en heeft een maximale belading van 300 kg.

Voor het gebruik van het nieuwe systeem heeft Alimak een E-learning gemaakt. Na het behalen van de cursus wordt er een digitaal certificaat verstrekt. De eerste machines in de Benelux zijn al geleverd en reeds in gebruik.

Alimak
www.alimak.com/nl

BouwTotaal