Hoe kun je de badkamer in je bedrijfspand verduurzamen?

Artikel delen

Elk jaar wordt er meer dan 300 miljoen ton plastic geproduceerd. Dit is het equivalent van het gewicht van de gehele bevolking! En als dat op het eerste gezicht geen goede reden is om te bezuinigen op plastic producten voor eenmalig gebruik en wegwerpproducten, en te streven naar een duurzamere levensstijl, dan weten we het ook niet meer. Gelukkig worden we steeds milieubewuster, wat ook voor veel bouwondernemers geldt. Je doet er dan ook goed aan om in de badkamer het een en ander aan te passen zodat deze ruimte in je bedrijfspand duurzamer wordt. Gebruik deze tips! 

badkamer

Schoonmaken

Met de overgang naar een duurzamere levensstijl, is er zeker geen tekort aan milieuvriendelijke schoonmaakproducten op de markt. Sommige hiervan kunnen ook in de badkamer worden gebruikt en zijn geweldig voor het verwijderen van kalkaanslag rond de wastafel, kraan en tegels. Doe-het-zelf-reinigingsoplossingen zijn ook een geweldige optie om dingen schoon en toch duurzaam te houden. Op het internet vind je veel recepten die je kunt gebruiken om de badkamer in je bedrijfspand op een milieuvriendelijke manier te reinigen.

Zeep

Een stuk zeep van goede kwaliteit is onmisbaar naast de waskom in de badkamer en kan betekenen dat je minder koopt, minder gebruikt en de planeet meer redt. Gebruikelijke handzepen en bodywashes van de meeste grote retailers zijn verpakt, gebotteld of verpakt in grote hoeveelheden plastic; elke fles doet er wel 450 jaar over om te ontbinden. Met 10 miljoen ton plastic dat elk jaar in onze oceanen terechtkomt, helpt het gebruiken van zeep in plaats van de typische plastic pompapplicator om onze oceanen vrij te houden van plasticvervuiling.

Tandenborstel

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van bamboe tandenborstels, maar heb je een alternatief van roestvrij staal geprobeerd? Barnabys-borstels combineren het beste van twee werelden met hun tandenborstel met vervangbare kop – door gebruik te maken van de stevige, natuurlijk antibacteriële eigenschappen van roestvrij staal, gaat het handvat van de tandenborstel gegarandeerd een oneindig aantal borstels mee. De vervangbare koppen van bamboe en houtskool zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Douchescherm

Volgens een studie zorgen plastic douchegordijnen gemaakt van PVC niet alleen voor overtollig plastic, maar kunnen ze zelfs giftige chemicaliën produceren die zeer schadelijk zijn voor de gezondheid van de consument. Het is tijd om enkele duurzame alternatieven te omarmen. Als je in de badkamer van je bedrijfspand een douche hebt geplaatst, is een douchescherm bijvoorbeeld een goede, duurzame toevoeging. Je hoeft dit scherm niet om de paar maanden te vervangen, wat vaak wel het geval is bij een douchegordijn.

Haarbenodigdheden

Haarverzorgingsrepen maken volumineuze plastic flessen voor eenmalig gebruik overbodig. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het lekken van shampoo in je reistas of het laten vallen van een literfles conditioner op je voet tijdens het douchen. Met een volledig transparante ingrediëntenpagina, beruchte belofte tegen dierenmishandeling en vele geuropties, weet LUSH het een en ander over duurzame producten. Ze hebben een groot assortiment shampoos, conditioners en body butters, allemaal in vaste vorm die na een paar keer schuimen snel aan het werk gaan.