Een bedrijfswagen of bus kiezen voor uw (bouw)klus

Artikel delen

Als ondernemer of zelfstandige is het kiezen van de juiste bedrijfswagen een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. Of u nu een koeriersdienst heeft, een bouwbedrijf runt of als installateur op pad gaat, uw bedrijfswagen is een essentieel onderdeel van uw dagelijkse werkzaamheden. Een bedrijfswagen kopen is dan ook een belangrijke keuze die u moet maken. In dit artikel bespreken we waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste bedrijfswagen voor een klus.

Bedrijfswagens voor bouwwerkzaamheden

Als bouwbedrijf moet u bij het kiezen van een bedrijfswagen rekening houden met het laadvermogen, de grootte van de laadruimte en het vermogen van de motor. Het is belangrijk om een bedrijfswagen te kiezen die voldoende kracht heeft om de zware lasten die vaak met bouwmaterialen gepaard gaan te vervoeren. De lengtematen van een bedrijfswagen wordt uitgedrukt in lengte (L) en hoogte (H). L1H1 is de kleinste uitvoering, men gebruikt deze bedrijfswagens vaak privé of voor het rijden in de stad. Ten slotte is de L5H3/L4H2 afmeting een type bedrijfsbus dat uitermate geschikt is voor koeriers, dit zijn namelijk de grootste en langste bedrijfswagens.

bedrijfswagens

Bestelwagens voor uw werkzaamheden

Bestelwagens zijn populaire bedrijfswagens vanwege hun grote laadruimte en flexibiliteit. Ze zijn ideaal voor bouwbedrijven die kleinere bouwmaterialen, gereedschap en apparatuur moeten vervoeren. Maar niet alleen bouwbedrijven maken gebruik van bestelwagens, ze zijn ook geschikt voor andere beroepen zoals installateurs, loodgieters, schilders, stukadoors en elektriciens. Doordat bestelwagens beschikbaar zijn in verschillende varianten, zijn ze aan te passen aan de specifieke behoeften van deze beroepen. Zo kunnen bijvoorbeeld loodgieters hun materiaal en gereedschap gemakkelijk en veilig opbergen in de laadruimte van de bestelwagen.

Kippers voor uw werkzaamheden

Kippers zijn bedrijfswagens die ontworpen zijn voor het vervoeren en lossen van grote hoeveelheden zand, grind, stenen en andere losse materialen. Met het kiepsysteem kan de laadruimte in een hoek worden gekanteld om de lading snel en efficiënt te lossen. Dit maakt ze uitermate geschikt voor hoveniers die grote hoeveelheden tuinafval, grond en stenen moeten vervoeren. Maar ook voor bedrijven die puin moeten laden en lossen, zijn kippers de ideale bedrijfswagens. Dankzij het kiepsysteem kunnen grote hoeveelheden puin en afval snel worden afgevoerd, waardoor de werklocatie netjes blijft en de efficiëntie wordt verhoogd.

Bus met open laadbak voor uw werkzaamheden

Busjes met open laadbak zijn ideaal voor het vervoeren van lange en omvangrijke materialen, zoals buizen, ladders, houten balken en andere constructiematerialen. De open laadbak biedt voldoende ruimte voor het veilig vervoeren van deze materialen, terwijl de bestuurder en passagiers comfortabel in de cabine kunnen zitten. Met deze bedrijfswagen kunnen professionals gemakkelijk hun gereedschap en materialen vervoeren van de ene naar de andere werklocatie, wat hun productiviteit verhoogt en hun werk efficiënter maakt.

Tweedehands bedrijfswagens

Als u een beperkt budget heeft, kan het kopen van tweedehands bedrijfswagens een goede optie zijn. Vaak zijn tweedehands bedrijfswagens in een goede staat en kunnen aanzienlijk goedkoper zijn dan nieuwe bedrijfswagens. Het is wel belangrijk om de volledige staat van het bedrijfsvoertuig te inspecteren voordat u deze koopt. Controleer de kilometerstand, de staat van de motor en de transmissie en kijk of er eventuele schade of roestplekken zijn. U kunt ook overwegen om een tweedehands bedrijfswagen te kopen bij een erkende dealer of een platform voor voertuigen. Deze bedrijven inspecteren de voertuigen vooraf en repareert de onderdelen waar nodig.