Welke trends spelen een rol bij de bouw van kantoren? 

Artikel delen

Commerciële bouw is een belangrijk onderdeel van wat de economie weer aanwakkert. Bedrijven willen ruimtes waar hun werknemers graag komen zonder thuis te werken. Dit moeten dan ook goede werkplekken voor alle betrokkenen zijn. Bepaalde trends helpen hierbij en zijn daardoor inmiddels echt mainstream geworden. Dit zijn daarom de belangrijkste trends in de bouw van commerciële kantoren om in de gaten te houden in 2023.

Management en stroomlijning van de bouw

knatoorbouwCommerciële bouw bestaat uit veel kleine stappen die je het beste in één groot plan kunt combineren. Helaas wordt deze planning wel eens vergeten of juist niet goed uitgevoerd, voorkom dit! Om zo goed mogelijk te plannen op je planborden, werk je samen met een bedrijf dat je constructie begrijpt en kan helpen om de bouw soepel te laten verlopen. Elke fout bij het bouwen en creëren van commerciële kantoren kan een enorm verlies van geld zijn. Vraag offertes van bedrijven die duidelijk zeggen dat ze gemakkelijk zijn om mee samen te werken en hun tijd goed beheren. Deze bedrijven zijn in staat om het kantoor efficiënter te maken en het project tijdig af te ronden, zodat het bedrijf snel weer aan het werk kan.

Opslag en toegankelijkheid voor werknemers

Als er iets is dat bedrijven hebben geleerd in de personeelsstrijd van dit moment: werknemers zijn nu bereid om meer te eisen. Ze vragen niet alleen meer loon, maar ze willen ook meer respect. Dit vertaalt zich direct in de bouwdesigntrends van dit jaar. Veel bedrijven vragen om meer werknemersvoordelen, zoals grotere pauzeruimtes, beveiligde kleedkamers en betere pauzeruimtes waar werknemers tijd alleen kunnen doorbrengen als ze dat willen. Ook zijn kwalitatieve ergonomische kantoormeubelen tegenwoordig erg belangrijk. Bovendien willen sommige werknemers graag vloerverwarming, al is dit niet altijd noodzakelijk.

Focus op hernieuwbare bronnen

Hernieuwbare hulpbronnen zijn de afgelopen honderd jaar een groot onderwerp geweest, maar het bereikt nu echt een hoogtepunt. In de afgelopen jaren hebben klanten het gebruik van hernieuwbare en milieuvriendelijke producten namelijk als een morele verplichting behandeld. Dit heeft veel mensen en bedrijven ertoe aangezet om op zoek te gaan naar groenere alternatieven. Bij de bouw van commerciële kantoren betekent dat het kijken naar goed geproduceerde materialen die zijn gebouwd om lang mee te gaan. Ook willen ondenermers de werknemers en klanten tevreden houden door te bezuinigen door zaken als ICF-constructie en andere materialen te gebruiken die lang meegaan zonder het milieu te schaden.

Gericht op klanten

Klanten zijn uiteraard van vitaal belang om een ​​bedrijf levend te houden, dus het is logisch dat ondernemers hieraan denken bij de bouw van een nieuw kantoor. Dit doen ze natuurlijk ook bij de werknemers. Hoewel deze trend niet grensverleggend is, is gebleken dat opdrachtgevers de afgelopen jaren behoefte hebben aan meer ruimte en mobiliteit. Voor restaurants kan dit bijvoorbeeld betekenen dat eetgedeeltes in de schaduw worden geplaatst. Voor winkellocaties hebben bredere en meer open lay-outs, architecturale zonwering en ruisonderdrukkende decoratieve plafondtegels bedrijven juist in staat gesteld hun gebouwen veiliger en ruimer te ontwerpen.