PlanSmart: Plan automatisch uw buitendienst op basis van locatie!

Artikel delen

Als ondernemer moet je veel zaken regelen om ervoor te zorgen dat je bedrijf optimaal presteert. Het is dan ook van belang om het overzicht te bewaren over alles wat er beter zou kunnen binnen je bedrijf. Je kunt hierbij aan veel verschillende zaken denken. Het kan bijvoorbeeld een goed idee zijn om op zoek te gaan naar manieren om de efficiëntie van je werknemers te verhogen. Echter, het is wel noodzakelijk om dit op een goede en verantwoorde manier te doen, zodat andere werknemers of je klanten hier niet onder te lijden hebben. Dit kan met behulp van PlanSmart.

Het maken van planningen

buitendienst plannenHet is voor ondernemers logischerwijs belangrijk om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Daarom is het van belang om in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie. Dat komt doordat je door vroeg met dit soort ontwikkelingen aan de slag te gaan een grote voorsprong op je concurrenten kunt opbouwen. De kans is groot dat de planningen voor jouw medewerkers vandaag de dag voornamelijk met de hand worden gemaakt. Dit komt simpelweg doordat dit jarenlang de meest praktische manier was om dit te doen. Dat geldt vandaag de dag nog steeds voor bepaalde planningen. Echter, het is ook mogelijk om op dit gebied te innoveren, waardoor je in de toekomst efficiëntere planningen kunt gebruiken. Het is in veel gevallen niet nodig om de manier waarop de planning voor vaste medewerkers met een vaste werkplek te veranderen, omdat hier doorgaans weinig aan verandert. Echter, afdelingen als de buitendienst hebben in veel gevallen vrijwel dagelijks een andere planning nodig, waardoor hier op het gebied van efficiëntie zeker winst te behalen valt.

Efficiëntere planningen maken

Als je op zoek bent naar manieren om je bedrijf beter te laten presteren, kan het een goed idee zijn om de manier waarop planningen worden gemaakt aan te passen. Hierbij gaat het wel enkel om de planningen van de buitendienst. Door gebruik te maken van de software van OutSmart, is het namelijk mogelijk om de meest efficiënte planning die er mogelijk is te laten maken, zonder dat hier personeelsleden aan te pas hoeven te komen. Het is belangrijk dat deze planningen goed worden gemaakt, want doorgaans gebeurt dit op basis van de adressen waar je medewerkers langs moeten gaan. Als de planning niet juist is, maken je werknemers dus veel onnodige kilometers, wat jouw bedrijf weer geld kost. Daarom is het slim om te werken met routeoptimalisatie software, zodat de planningen automatisch op de meest efficiënte manier worden gemaakt.

Eenvoudig geld besparen

Door te investeren in software voor het maken van planningen, kun je als bedrijf op de lange termijn veel geld besparen. Er zijn verschillende manieren waarop dit ervoor zorgt dat je als bedrijf met minder kosten te maken krijgt. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Minder personeel nodig voor het maken van de planningen.
  • Medewerkers van de buitendienst zijn minder lang onderweg, wat minder reiskosten betekent.
  • Klanten hoeven minder lang op jouw bedrijf te wachten.
  • Alle ritten worden automatisch geregistreerd, hier is dus geen mankracht meer voor nodig.