De hulp inschakelen van een contra expert

Artikel delen

Een ongeluk zit in een klein hoekje en je hebt helaas niet alles in de hand. Er kan altijd iets voorkomen in of rondom huis waardoor er schade ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan brand in huis door kortsluiting of een aardbeving die schade aangericht heeft in jouw woning. Deze schade heeft vaak veel impact en kan hoog in de kosten oplopen en daarom ben je verzekerd. Je betaalt waarschijnlijk al jarenlang een hoge premie om een schadevergoeding te ontvangen wanneer jij schade opgelopen hebt in de hoop dat je deze niet nodig gaat hebben. Toch is het niet altijd te voorkomen.

Verschil tussen een schade expert en contra expert

De verzekeraar stuurt na een degelijke grote schademelding vaak een expert om de schade op te nemen om vervolgens te bepalen wat de schadevergoeding zal zijn. Deze expert werkt voor de verzekeraar en zal dus ook in het voordeel van de verzekeraar werken, waardoor het regelmatig voorkomt dat de verzekerde het niet eens is met de schadevergoeding. Dan heb je het recht om een contra expert in te schakelen die onafhankelijk de schade op komt nemen en aan zal geven wat een goede schadevergoeding zou zijn. Doordat deze expert onafhankelijk is, is de kans groter dat het oordeel meer in jouw voordeel zal zijn. Dit kan jou dus een hoop geld besparen.

Kosten voor contra expert

Veel mensen zijn het niet eens met het oordeel van de verzekeraar, maar schakelen geen contra expert in, omdat zij niet op willen draaien voor deze kosten. Wanneer jij nog twijfelt, dan is het goed om te weten dat de contra-expert vrijwel altijd vergoed wordt door de verzekering. Hiervoor moet de schade wel groot genoeg zijn en moet het de moeite waard zijn om de contra-expert in te schakelen. In het geval van grote schade aan de woning is het wel goed om deze expert erbij te halen om zo tot een goede schadevergoeding te komen. Bij grote schade moet je daarom nooit twijfelen om een contra-expert te contacteren.

Snel handelen richting de verzekering

Wanneer er bijvoorbeeld een brand gewoed heeft in je woning, dan is het goed om niet te lang te wachten met het inschakelen van deze expert. Door zo snel mogelijk alles in te dienen bij de verzekering, kan alles sneller afgehandeld worden en kan er ook zo snel mogelijk weer begonnen worden met het herstellen van de schade. Schades in of rondom huis kunnen door meerdere oorzaken ontstaan, denk bijvoorbeeld aan brand, water of storm en het is altijd belangrijk om de schade te claimen bij je verzekering.