Dit zijn 4 redenen om voor zonnepanelen te kiezen

Artikel delen

Vandaag de dag zijn zonnepanelen bijna niet meer weg te denken bij een woning. Veel mensen hebben al gekozen om op deze manier duurzame energie op te wekken, maar er is ook een aantal dat nog twijfelt over zonnepanelen. De prijzen hiervan kunnen namelijk flink oplopen. Toch zijn er genoeg redenen om te kiezen voor het installeren van zonnepanelen. Wij delen een aantal met je!

Hoog rendement

Het laten installeren van zonnepanelen kan een flinke investering zijn. Dat is dan vaak ook de reden dat mensen er niet voor kiezen. Toch zou dit je niet tegen moeten houden. Hoewel zonnepanelen wat kunnen kosten, verdien je dat in een jaar of 7 weer terug. Vooral van een zonnepanelen groothandel zijn ze tegenwoordig van goede kwaliteit en leveren ze veel op. Bovendien gaan zonnepanelen voor een erg lange tijd mee, gemiddeld 25 jaar. Dat betekent dat je dus een grote investering moet doen, die op de lange termijn alleen maar voordelig is.

Milieuvriendelijk

Niet alleen voor degene die zonnepanelen laat installeren is het voordelig, ook zijn zonnepanelen voordelig voor het milieu. Met het opwekken van stroom door middel van de zon, komen er geen stoffen vrij die schadelijk zijn voor het milieu. Dit komt doordat je met zonnepanelen groene stroom opwekt. Deze stroom wordt opgewekt uit energiebronnen als water, zon en wind. Zowel zonnepanelen als windmolens worden gebruikt om stroom op te wekken uit natuurlijke energiebronnen. Hoewel er tijdens het maken van zonnepanelen CO₂ vrijkomt, is dit niks vergeleken de CO₂ die je met zonnepanelen bespaart. Met zonnepanelen kun je namelijk wel 1000 kilo CO₂ besparen per jaar.

Geschikt voor elk dak

Platte daken, schuine daken, kleine daken of grote daken: voor alle soorten zijn zonnepanelen geschikt. Er zijn verschillende montagesystemen die toegepast kunnen worden bij deze verschillende daken. Zo is Flatfix Fusion geschikt voor zowel schuine als platte daken. Dit montagesysteem is speciaal ontwikkeld voor platte daken, omdat daar nog niet veel mogelijkheden voor waren. Met dit systeem kunnen installateurs op elk soort dak zonnepanelen installeren.

Hogere waarde van woning

Als je zonnepanelen laat installeren, krijgt je woning ook een beter energielabel. Dit resulteert in een hogere waarde van je huis. De zonnepanelen zorgen er tenslotte voor dat je minder maandlasten hebt. Je woning wordt dus een stuk aantrekkelijker zodra je zonnepanelen hebt laten installeren. Ook kun je hiermee een hogere hypotheek krijgen. Helemaal nu, met de nieuwe klimaatwet, wordt er gestimuleerd om energiebesparende maatregelen te nemen. Hieronder valt ook het kopen van een energiezuinige woning.