Energie-efficiënte in de bouwsector: tips voor zakelijke besparingen 

Artikel delen

Als ondernemer doe je er maar al te graag alles aan om op verschillende soorten kosten te kunnen besparen. Misschien printen je medewerkers nauwelijks meer bestanden uit op de werkvloer, er kan tijdens een werkweek flexibel en op verschillende dagen worden gewerkt en je investeert maar al te graag in duurzame initiatieven, zoals zonnepanelen. Maar het efficiënt omgaan met het gebruik van energie is ook een belangrijk punt van aandacht. Er zijn namelijk verschillende soorten stappen die je zelf ook al een keer kunt ondernemen. Meer weten? We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet. 

Check altijd of je slim om kunt gaan met het energieverbruik voor je eigen bedrijf

energieHet kan zomaar zo zijn dat er op dit moment verschillende mogelijkheden zijn om slimmer om te gaan met het energieverbruik voor je eigen bedrijf. Misschien kunnen er meer lampen na werktijd uit worden gezet. Printers of andere machines kunnen vaker uit worden gezet. Of de verwarming kan op de juiste stand worden gezet. Ook kun je denken aan:

  • Het vervangen van verlichting door zuinige lampen
  • Het aanbrengen van radiatorfolie
  • Het controleren van de airconditioning
  • Het voorkomen van sluipverbruik

Met slechts een paar kleine aanpassingen kun je dus al een wereld van verschil maken. En dat is wel zo handig om te weten.

Ga op zoek naar het beste tarief, bijvoorbeeld in de vorm van een vast of variabel contract

Maar misschien is het ook de hoogste tijd om een keer kritisch te kijken naar het energietarief dat je moet betalen. Misschien is er bij een andere leverancier een betere deal te vinden. Of je stapt liever over op een compleet ander contract. Je hebt immers de keuze uit een vast of variabel contract. Pas het contract altijd aan op het verbruik van het bedrijf en doe van tevoren alvast de nodige berekeningen voor het te verwachte verbruik.

Is het tijd om over te stappen naar een andere leverancier?

Wellicht is het een goed idee om op korte termijn een keer over te stappen naar een andere leverancier. Misschien betaal je simpelweg iedere maand een beter tarief of je kunt in aanmerking komen voor een leuke welkomstkorting. Door dit goed uit te zoeken, kun je aardig in de kosten besparen. Kies er dus snel voor om te starten met vergelijken en stap op tijd over naar een andere leverancier. Wil je liever meer weten? Kijk dan op zakelijk energiecontract.