Ontdek welk type behang het beste bij jouw project past

Artikel delen

Heb je een mooi project aangenomen waarbij er een renovatie of verbouwing van een bedrijfspand of woning op de planning staat? Dan krijg je natuurlijk de vraag of het verstandiger is om de ruimte te verven of behangen. Deze laatste optie is vandaag de dag steeds gewilder, mede doordat er een gigantisch aanbod is op het gebied van de kleuren en prints. Maar wat voor type glasvezel behang past nu eigenlijk het beste bij jouw project? En waar moet je precies op letten tijdens het kopen ervan? Met een paar handige tips in dit blog helpen we je alvast verder.

Ga voor een statement en kies voor een opvallend printje

behangHet maakt niet uit welke ruimte van het pand je onder handen wilt nemen. Iedere kamer is het perfecte voorbeeld van een ruimte waar je een keer goed mee uit mag pakken. Een behang in een opvallend printje leent zich daar altijd perfect voor. Je kunt er goed de smaak van de opdrachtgever in terug laten komen en het kan zomaar de nieuwe blikvanger van de kamer worden. Maak bijvoorbeeld de keuze voor renovlies behang in een botanische print, een dierenprint, een retro print of een bloemenprint.

Een rustig en sereen totaalplaatje door de keuze te maken voor een rustige kleur

Slaat de klant een druk en opvallend printje liever over? In dat geval heb je nog steeds de keuze uit een gigantisch aanbod behang. Vandaag de dag zijn er namelijk ook tal van rustige kleuren en prints te verkrijgen. Hierdoor zorg je voor een unieke twist in de ruimte, zonder dat het geheel te druk en overheersend wordt. Ideaal als de ruimte wordt gebruikt om in te studeren of in te werken. Ook zijn de rustige kleuren en prints erg goed te combineren met bijvoorbeeld een neutrale kleur verf op (een van de) andere muren.

Investeer in behangpapier van hoge kwaliteit voor een erg eenvoudige montage

Het maakt niet uit voor wat voor soort kleur of print je ook gaat. Het is altijd een erg slim idee om te investeren in behangpapier van hoge kwaliteit. Daar zit namelijk ook nog een aanzienlijk verschil in. Door deze hoge kwaliteit in huis te halen, weet je zeker dat het aanbrengen ervan net even wat makkelijker gaat in de loop van het project. En dat scheelt aardig wat tijd en frustratie voor het bouwteam. Kwalitatief goed behang is wat steviger qua structuur en wordt geleverd in stroken met een aangename breedte.