Investeren in nieuwbouw als extra inkomstenbron

Artikel delen

Het investeren in nieuwbouwprojecten biedt een uitstekende kans voor verhuur aan expats , die bekend staan als betrouwbare en stabiele huurders. Hun tijdelijke verblijf in Nederland voor internationale opdrachten maakt hen op zoek naar hoogwaardige woonruimte gedurende de duur van hun project. Expats geven vaak de voorkeur aan gemeubileerde woningen en zijn bereid hiervoor een goede prijs te betalen. Bovendien worden expats vaak ondersteund door hun bedrijven, wat garant staat voor huurbetalingen en extra zekerheid biedt voor verhuurders. De zorgzame aard van expats zorgt ervoor dat ze goed voor de woning zullen zorgen, omdat ze het belangrijk vinden om na een lange werkdag thuis te komen in een prettige omgeving.

woning

De eerste stap naar succesvol investeren

Bij het investeren in nieuwbouwprojecten is het cruciaal om de juiste keuzes te maken, te beginnen met de locatie van het pand. Een huis of appartement gelegen in een gebied met een hoge concentratie van internationale bedrijven kan bijzonder aantrekkelijk zijn voor expats. Daarnaast is de bereikbaarheid een belangrijke overweging; locaties in de nabijheid van openbaar vervoer, luchthavens en belangrijke verkeersaders genieten vaak de voorkeur. Zodra de locatie is vastgesteld, is het vervolgens tijd om het ideale pand te selecteren. Het gekozen type woning dient nauw aan te sluiten bij de behoeften van expats, met moderne voorzieningen, ruime leefruimtes en bij voorkeur meerdere slaapkamers, vooral voor gezinnen.

Huurprijs berekenen

Bij het investeren in nieuwbouwprojecten is het essentieel om voorafgaand aan de verhuur de huurprijs zorgvuldig te berekenen. Deze kritieke stap omvat verschillende overwegingen, waaronder de staat van de woning, de omvang, de voorzieningen, en uiteraard de locatie. Het bepalen van een passende huurprijs vereist nauwkeurigheid, waarbij het gebruik van online tools of het inwinnen van advies bij vastgoedprofessionals nuttig kan zijn. Realisme is van groot belang bij het vaststellen van de huurprijs; overvragen kan leiden tot langdurige leegstand, terwijl een te lage huurprijs inkomstenverlies betekent. Hubbs staat klaar om te assisteren bij deze berekeningen, waardoor verhuurders verzekerd zijn van een juist vastgestelde prijs.

Aan de slag met de inrichting

Bij het investeren in nieuwbouwprojecten is het van belang te erkennen dat expats vaak op zoek zijn naar volledig gemeubileerde woningen. Dit stelt hen in staat om direct bij aankomst te kunnen intrekken, zonder zich zorgen te hoeven maken over het aanschaffen van meubels of apparatuur. Een fraai ingerichte woning kan daardoor niet alleen sneller worden verhuurd, maar kan soms ook een hogere huurprijs rechtvaardigen. Bij het inrichten van het pand dient prioriteit te worden gegeven aan functionaliteit en comfort. Een goed uitgeruste keuken, comfortabele slaapvoorzieningen en een geschikte werkruimte kunnen aanzienlijk bijdragen aan de aantrekkelijkheid van de woning voor expats. Daarnaast dienen basisvoorzieningen zoals internet en televisie beschikbaar te zijn, aangezien deze details vaak een grote impact hebben op hun besluitvorming.

Regelgeving en belastingen; beter goed voorbereid

Voor wie investeert in nieuwbouwprojecten, is het van vitaal belang om voorafgaand aan de verhuur goed op de hoogte te zijn van alle geldende regelgeving en belastingen. Als verhuurder dien je te voldoen aan specifieke voorschriften, variërend van vergunningsvereisten tot belastingtechnische aspecten. Hubbs neemt deze zorgen voor je uit handen. Onze experts zijn bekend met zowel nationale als lokale wetgeving en zorgen ervoor dat je volledig voldoet aan alle eisen. Zo kun je met een gerust hart beginnen met het verhuren van je nieuwbouwwoning aan expats.

Marketing voor jouw huurwoning: zo val je op

Een goede marketingstrategie is fundamenteel om je woning onder de aandacht te brengen bij potentiële huurders. Het gebruik van professionele foto’s en een complete beschrijving van het pand zijn essentieel om op te vallen in de markt. Daarnaast is het belangrijk om zichtbaar te zijn op platforms waar expats zoeken naar huisvesting.

Hubbs kan hierbij ondersteunen door gebruik te maken van hun netwerk en ervaring met het verhuren aan expats. Ze weten precies hoe ze jouw pand moeten presenteren om de juiste doelgroep te bereiken.

Lange termijn relaties opbouwen met expats

Door goede relaties op te bouwen met jouw huurders, zorg je voor een positieve ervaring die kan leiden tot aanbevelingen binnen de expatgemeenschap. Tevreden huurders zijn vaak bereid hun positieve ervaringen te delen met collega’s en vrienden die ook op zoek zijn naar een woning.

Het bieden van uitstekende service gedurende hun verblijf kan resulteren in langdurige relaties en mogelijk zelfs nieuwe huurders door verwijzingen. Dit is uiteindelijk wat jouw succes zal bepalen als verhuurder aan expats.