Optimaal isoleren met betaalbare materialen

Artikel delen

In Nederland leven we met behoorlijk veel mensen op een vrij kleine oppervlakte. Vaak wonen we dan ook in dichtbevolkte gebieden, zoals drukke steden en volle woonwijken. Hier zit je natuurlijk niet te wachten op overmatige geluidsoverlast en dus is het slim om te zorgen voor een goede isolatie. Zo kun je gebruikmaken van vilt om een ruimte akoestisch te isoleren. Hiermee zorg je ervoor dat jouw lawaai niet uitstraalt naar je omgeving of juist andersom: dat herrie van buitenaf of van je buren niet bij jou terechtkomt. Daarnaast kun je je woning ook op andere manier isoleren, bijvoorbeeld met een praktisch product als celrubber. Dit heeft verschillende voordelen en er zijn diverse toepassingen mogelijk.

optimaal isoleren

De voordelen van vilt

Vilt is een ontzettend handig en veelzijdig product, dat vaak wordt gemaakt van wol of synthetische vezels. Het is verkrijgbaar in diverse varianten, waaronder bouwvilt. Tijdens het klussen kun je dit flexibele vilt op de vloer leggen om ervoor te zorgen dat deze niet vies wordt of beschadigd raakt. Een andere mogelijkheid is het gebruik van wolvilt. Dit is de meest oorspronkelijke viltsoort en wordt volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Hierdoor is het goed bestand tegen grote temperatuurverschillen en ook is het ideaal voor het dichten van kieren of andere plekken waar tocht kan ontstaan. Nog een goede optie is synthetisch oplegvilt, dat perfect is voor allerlei doeleinden. Zo kun je het gebruiken voor geluidsisolatie, maar ook werkt het uitstekend als thermische isolatie. Je kunt eenvoudig vilt op rol kopen in verschillende kleuren en afmetingen.

Altijd enorm praktisch: celrubber

Bij het klussen en verbouwen kun je ook celrubber kopen. Dit fijne product is verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en wordt gemaakt van neopreen, natuurrubber, NBR of EPDM. Elke variant heeft zijn eigen voordelen en uiteraard kun je je specialist in celrubber altijd vragen om advies op maat. Celrubber is enorm veelzijdig te gebruiken en is er in diverse hardheden. Een groot pluspunt van dit materiaal is dat het altijd terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm. Zo is het perfect voor het afdichten van spleten of kieren tegen kou of juist warmte, herrie, lucht en stof. Afhankelijk van de gewenste toepassing kun je het celrubber kopen in praktische strips, op een rol, als blokken of als dunne en dikke platen. Bij een goede leverancier kun je het materiaal in elke gewenste maat bestellen.