Overweeg innovatieve modulaire werktafels voor jouw werkplaats

Artikel delen

Het op efficiënte, slimme wijze inrichten van een werkplek of productiehal lijkt vaak makkelijker dan dat het in de praktijk is. Gereedschap moet op een overzichtelijke wijze worden opgeborgen, zodanig dat medewerkers het benodigde apparaat snel gevonden hebben en deze apparaten geen gevaar vormen bij de uitvoering van werkzaamheden. Om hierin te voorzien is een praktisch ingedeelde werktafel onmisbaar. Deze werktafels kunnen tegenwoordig op maat gemaakt worden, waarbij gewerkt wordt met een modulair systeem. Dat laatste maakt het mogelijk om het aantal werktafels mee te laten groeien met de organisatie, om de werktafels qua vorm aan te laten sluiten bij de assemblage- of productiehal waar men actief is, enzovoorts. In dit artikel lees je er meer over. 

modulaire werktafels

Flexibele oplossing voor verschillende werkomgevingen

Met deze modulaire, op maat gemaakte werktafels kies je voor een flexibele oplossing die binnen verschillende werkomgevingen gebruikt kan worden. Een online 3D ontwerpmodule maakt het mogelijk om de werktafel van de componenten te voorzien, die jouw personeel nodig heeft in de assemblage- of productiehal . Hierbij kun je het geheel qua afmetingen aan laten sluiten bij de beschikbare ruimte.

De modulariteit zit niet alleen in de mogelijkheid om later extra werktafels toe te voegen aan het geheel. Denk ook aan de optie om zelf te bepalen welke componenten je op een individuele werktafel monteert. Denk aan een losse monitorarm, een apart notitiebord, geïntegreerde LED verlichting om ook in donkere ruimtes veilig te kunnen werken, enzovoorts.

Modulariteit en maatwerk steeds gebruikelijker

De modulaire werktafels zijn slechts een voorbeeld van hulpmiddelen die op deze wijze kunnen worden opgebouwd. Denk bijvoorbeeld ook aan op maat opgebouwde doorrolstellingen in grote magazijnen. Ideaal voor het bewaren van grote hoeveelheden voorraden, die met zo’n systeem first-in, first-out aangeleverd worden. Dankzij de doorrolstellingen is het daarbij makkelijker om de juiste onderdelen uit het magazijn te halen op het moment dat deze nodig zijn bij de uitvoering van een klus.

Modulair bouwen van interieur en exterieur

Met een modulaire opbouw van hulpmiddelen wordt voorkomen dat een product over veel meer functionaliteit beschikt dan noodzakelijk is. Los van dat je hier mogelijk extra voor betaalt, kan dit een hulpmiddel ook onnodig kwetsbaar maken. De verwachting is dat deze modulariteit in de komende jaren steeds breder zal worden toegepast.