Mechanisch en losmaakbaar monteren van steenstrips

Artikel delen

Je ziet steeds vaker dat het er alternatieven voor metselwerk en het verlijmen van steenstrips worden toegepast. Architecten en opdrachtgevers hechten steeds meer waarde aan losmaakbaarheid en circulariteit. Dat is logisch met het oog op het terugdringen van de CO2 uitstoot en het voorkomen van het uitputten van grondstoffen.

Modern huis met twee verdiepingen, grijze bakstenen gevel en ruime tuin."

De overheid heeft bepaald dat de Nederlandse bouw in 2050 volledig circulair moet zijn. In 2030 moet 50% van deze doelstelling gehaald zijn. Met het oog op deze ontwikkelingen en het verhogen van efficiëncy in de bouw heeft Fassat Geveltechniek 3 innovatieve systemen ontwikkeld.

NoviBrick Steenstrips: Dit zijn 14mm dikke steenstrips in waalformaat die voorzien zijn van een gezaagde groef in de achterzijde. De steenstrips worden in een speciaal ontwikkelde aluminium draagregel bevestigd. Een mortelvoeg is niet nodig. De 3,5mm schaduwvoeg geeft de gevel een eigentijdse uitstraling.

NoviBrick Tiles: Deze grote steenstrips (afmeting max. 100x300mm) worden geëxtrudeerd en hebben aan de achterzijde een haakvorm en groef waardoor de strips zonder nabewerking vrij eenvoudig op speciale montageprofielen gemonteerd kunnen worden. Het systeem voldoet aan de zwaarste eisen t.a.v. windbelasting. Hierdoor is het ook geschikt voor hoogbouw.

NoviBrick Terracottapanels: Deze geëxtrudeerde keramische dubbelwandige panelen zijn voorzien van bevestigingshaken en groeven waarmee deze aan de draagrails worden bevestigd. Deze panelen zijn verkrijgbaar in vele afmetingen, oppervlakteafwerkingen en kleuren. Optioneel worden deze gemaakt van 20-30%  keramisch bouwafval.

De systemen en een uitgebreide collectie zijn te zien in de steenstripshowroom in Enter.

Fassat Geveltechniek
www.fassat.nl