Geluidsoverlast een probleem? Los het op met FAAY wanden!

Artikel delen

Geluidsoverlast is een steeds grotere bron van ergernis. Wooncomfort maar ook werk- en studieresultaten hebben direct te lijden onder geluidsoverlast. En wat te denken van de nachtrust van hotelgasten? Daarbij blijkt ook slechte akoestiek een ware stoorzender.

Een passende wand voor uw geluidsvraagstuk

Bij Faay kijken we eerst naar het probleem en bieden dan een oplossing aan. Zo is voor in kantoren, scholen, hotels en woningen wandtype IW148 zeer geschikt, dankzij een geluidsisolatie van 56 dB. Ook in geluidsstudio’s is dit een populaire wand.
Zo ook voor Geluidsstudio ‘Werkplaats Walter’

Een voormalige sportschool in Brussel, omgetoverd tot creatief broeinest

Het was drummer Teun Verbruggen die het initiatief nam tot de herontwikkeling van de voormalige sportschool. Zijn passie voor muziek verbond hem tevens met Frans Kaethoven van Audioworkx Acoustics, een samenwerking die resulteerde in een bijzonder project.

“Je moet eerst boven tafel krijgen aan welke wensen en eisen het project moet voldoen. Daarna komt pas de oplossing.” aldus Frans van Kaethoven van Audioworkx.

Met of zonder galm

Omdat we hier met muzikanten te maken hebben, was een goede geluidsisolatie natuurlijk een voorwaarde. Een geluidsstudio is niet alleen een ruimte die bedoeld is om geluid binnen of buiten te houden, maar ook als een ruimte waarin de akoestiek op een dusdanige manier afgestemd kan worden. Hierdoor klinken geluid of stemmen zoals zij moeten klinken, met of juist zonder galm.

Contactgeluid

De wand die in deze geluidsstudio is gebruikt is is de IW148 van Faay. IW148 is een tweeschalig systeem. Dat houdt in dat de wand wordt samengesteld uit twee panelen met een geperste vlaskern en aan beide zijden een gipskartonplaat. De spouw van 40 mm is gevuld met steenwol. Omdat deze ankerloos is wordt het geluid niet via de muren verplaatst. . De vlaskern geeft naast een hoge geluidsisolatie ook stabiliteit, een goede brandwerendheid en een zeer hoge schroefvastheid.
Deze solide wand biedt uitstekende akoestische isolatie (56 dB) en zeer hoge brandwering: 90 minuten.

• blog van onze akoestisch specialist Robert-Jan Kobben, Het geluid van de stilte.
• de geluidsisolerende kwaliteiten van FAAY wanden en plafonds